Очевидка със зловещ разказ за стрелбата по Роберт Фицо

Свят

По премиера на Словакия Роберт Фицо е стреляно най-малко три пъти. Това разказа Любица Вълкова, очевидец на инцидента.

„Отидохме да се ръкуваме с Фицо, снимах го на излизане от сградата. Чакахме дълго, вълнувахме се, искахме да се ръкуваме с него и в този момент чухме гърмеж.

 

Помислих, че някой се е пошегувал и е хвърлил бомбичка на земята, това беше първата ми реакция. Чух три изстрела един след друг, все едно са хвърлили бомбичка на земята“, подчерта Вълкова.

Жената добавя, че е видяла драскотина по главата на премиера, след което той паднал до бариерата.

 

Вълкова, цитирана от Ройтерс, нарича инцидента „кошмар“ и споделя, че преди това е била сигурна, че това не може да се случи в Словакия.

От нови кадри, които се появиха в мрежата, се вижда, че стрелецът – 71-годишният опозиционен писател Юрай Цинтула произвежда пет изстрела, преди да бъде повален от охранителите на премиера

Депутати от Партията на свободата и солидарността осъдиха опита за убийство на премиера.

„Тази ескалация, която се случва в обществото, наистина може да доведе до това, което преживяваме сега. Правилно е, че имаме различни политически възгледи, но има намеса в обществото и това доведе до този акт на насилие“, казва Бранислав Герлинг.

„Атаката срещу премиера е посегателство срещу вътрешната сигурност на Словакия и в момента е важно да знаем какво е състоянието му и тогава ще можем да коментираме това по-подробно“, каза Мария Коликова.

Eто видеото

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *