Парадоксът е пълен! Болните вече оздравели, щабът хвана вируса за опашката, Борисов се развихри след дъжд без качулка!

България отблизо

Няма основание за паника, защото пациентите, които са открити, всъщност те са открити в оздравяващият им период. Дори и пациентката в Габрово на 75 години.

И там нещата вървят в добър вид. В габрово местният щаб обсъжда разкриването на легла за наблюдение от болни от коронавирус в държавната болница. Също така и закриването на част от хирургичните отделения.  Полицията на места ще бъде мобилизирана, за да осигурява спокойната работа и ограничаване на достъпа до медицинските заведения. В Плевен също се обсъжда как ще бъдат организирани още легла. Най-вероятно това ще стане в клиниката по белодробни болести и инфекциозната клиника след дезинфекция.

Това заяви д-р Ангел Кунчев на извънредния брифинг от Министерски съвет, посветен на откритите случаи на коронавирус в България.

Борисов пък използва момента да се удари в гърдите и да се направи на спасител на държавата.

От този момент нататък забранявам на всички да си ходите от министерството, само се преобличате. Искам да сте ми на разположение 24 часа в денонощието.

Това заяви от Министерски съвет премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг заради коронавируса в България. „Министър Ананиев, след като подпишеш тук каквото трябва, заминаваш за Габрово и Плевен и лично проверяваш маски и облекла. Ако трябва допълнително доктори, които се занимават с инфекции – инфекционисти, както вие казвате, да се дадат допълнително“, нареди министър-председателят.  „Гранична полиция има хеликоптери. Каквото ви е нужно, ще го имате – за най-бързото ви движение“, добави той.

„Не искам да чувам „Свършиха ни“ или „Нямаме““, каза Борисов. „На МВР е разпоредено както им се подадат контактните лица със заразените, да отиват директно на място и да ги търсят“, каза премиерът. В същото време Министерски съвет забрани износа на маски, защитни облекла заради коронавируса. „МВР и ДАНС да използват своите сили за спекула и възникване на спекула. Да не отиват да изкупуват и след това да препродават“, призова премиерът Борисов по време на правителственото заседание. Кабинетът реши още Министерство на здравеопазването да обезпечи, тъй като има осигурено финансиране всички необходими маски, облекла защитни, и съответно там, където няма да преоборудва, да оборудва с нови легла или каквото е необходимо. Правителството отмени още всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви.

А ние пък имаме въпроси към премиера и щаба му.

Толкова време никой ли не хвана пустия му вирус?

Толкова отрицателни проби и изведнъж четима болни при това отдавна и вече  на оздравяване. 

Имат ли наистина вирус, или не?

Да не сме купили пак от калпавите проби?

Вършат ли си работата там горе, или маркират дейност?

Къде са маските в аптеките?

Защо изчезнаха част от лекарствата, а другите поскъпнаха?

И последно:

Ще спрат ли министрите ни, начело с шефа си да обикалят света и да се превръщат в потенциални вирусоносители?

Или забраните важат само за нас?

А ето какво каза преди няколко дни Томислав Дончев по въпроса. Виж ТУК

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *