Петков със сълзи на очи: И 10 пъти да отидем на избори, ще ходим, докато победим

България отблизо

Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, но не и с цената на нашите принципи. Моля ви, колеги от другите партии, ако трети път ви кажем: „Няма да си предадем принципите“, повярвайте ни, повярвайте в това.

Ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори. Това каза Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ и един от лидерите в коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ по време на Отчетно-изборното събрание на ПП, визирайки ГЕРБ и ДПС.

 

„На следващите избори трябва да се избере дали искате премиер, който изглежда европейски академик със знания, некорумпиран, или искате тях двамата“, заяви Петков, сочейки снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Той отправи призив към тях: „Не се срамувайте хора, кажете си го, няма проблем: „Решаваме всичко заедно, ние сме едно“. Ще бъде по-лесно и честно“, добави той.

 

„Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, да прекарам много часове заедно, но не на цената нашите принципи“, отбеляза той, но и предупреди: „Ние няма да се наклоним и да се наведем, повявайте ни, ще отидем и на 10 избора, ако трябва, но няма да се предадем“.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази пред Общото събрание на партията очакване формацията да бъде първа политическа сила на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, една голяма промяна стана стратегически и тази промяна не може да се върне“, заяви Петков.

„Българите си промениха очакванията и мисленето. Само преди две години и половина България беше малка и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше много крадена страна. Това се промени в съзнанието на хората“, заяви той и отбеляза още една  промяна – че България може да бъде една нормална европейска държава, а не зависима от Русия периферия.

Относно отношенията с „Демократична България“ Петков констатира, че с тях са като един юмрук, защото имат едни и същи приоритети и една визия – България като нормална европейска държава. „Ние сме различни брандове на една общност“, каза още той.

Стоя пред вас и ми се пълнят очите, над 600 човека от всеки кът на България сте застанали рамо до рамо, браво“, поздрави той участващите делегати в отчетно-изборното събрание.

Петков коментира, че демографската криза не е толкова страшна, ако имаме нормална икономическа политика. Той посочи, че това, за което съжалява, е, че не сме постигнали членството в еврозоната. „Европа точно преди няколко дни каза, че ни очаква в еврозоната, каза Петков и заяви, че след изборите ще довършат и тази задача. Когато сме първа политическа сила на следващите избори, ще продължим и ще си го довършим“, обеща Петков.

Асен Василев, съпредседател на ПП и финансов министър в оставка, представи постигнатото в икономиката. „Икономическият модел, който ГЕРБ развива, е моделът на Латинска Америка. За три години ние всъщност успяхме да върнем нещата и неравенството да падне“, обяви Василев.

По думите му всичко това се е постигнало не с увеличаване на данъците, а с насочване на обществения ресурс към най-бедните. Ако искате България да стане латиноамериканска държава – гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта“, каза той.

„Две години водим битки, за да се въведе минимално заплащане за медицинските сестри и лекари в болниците и знаете ли кой се противопоставя –  шефовете“, отбеляза Василев и добави, че има ръководители на болници, които получават заплати от 50-60 хиляди лева на месец.

Василев отчете още, че първата магистрална отсечка в Северозападна България вече е факт и започва строителството на последния участък на магистрала „Струма“, през Кресна. „Имаме пет магистрали в строеж, такова нещо страната не е виждала„, заяви той.

Бюджетът на Българската армия е над 4 млрд. лв., като такива инвестиции не е имало от края на комунизма, посочи финансовият министър в оставка. Асен Василев коментира инвестициите, свързани с енергетиката, газовата инфраструктура, подаденото заявление за изграждане на ВЕЦ на Дунав.

„Всичко това успяхме да постигнем с дефицит под три процента“, посочи той.

Той заяви, че изборите през юни са изключително важни за всички български граждани. „За да мръднем оттук, от двете трети покупателна способност спрямо тази на средния европеец, трябва да се случи една коренна промяна в българското общество – трябва да имаме честен мач, не предварително уговорен“, разясни Василев.

 

Tagged

1 thought on “Петков със сълзи на очи: И 10 пъти да отидем на избори, ще ходим, докато победим

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *