Петър Волгин разкри може ли ЕС за бъде гарант за Скопие или не!

България отблизо

Френското предложение, което има за цел да накара България да вдигне ветото върху Скопие, е едно голямо нищо. В него отново се говори за защита правата на „малцинствата“. Това написа журналистът Петър Волгин в личния си Facebook профил. 

Ето какво още заяви той в коментара си в социалната мрежа:

 

„Тоест, България ще трябва да признае, че българите в РСМ са „малцинство“. Вярно, в документа се призовава Скопие да не използва език на омразата, но няма никакви изисквания как конкретно ще стане това. Гаранция-Франция, както вече беше казано.

Ако РСМ иска да започне преговори за членство в ЕС, трябва да промени учебниците по история, пълни с лъжи и клевети по адрес на България, СЕГА. Скопие трябва да бъде задължено с подписването на официален документ, да не си присвоява българската история. И този документ трябва да бъде подписан, ПРЕДИ да почнат преговори за членство в ЕС.

А настоящето френско предложение е просто отбиване на номера от страна на Париж. Ако българските управляващи, които и да са те, ревизират позицията на България по отношение на Скопие въз основа на тези нищо не значещи страници, значи са  най-глупавите управляващи на света. Или са просто добре платени. Ох, прощавайте, сега  добре платените ги наричат „герои, които са изживели катарзис“. Силно се надявам нашите управляващи никога да не изживяват подобен „катарзис“.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *