Плевнелиев: Знам как вървят преговорите, непрекъснато ми докладват. Чакат ви изненади

България отблизо

„Знам какво се случва на преговорите, разговарям с лидерите и с двете страни. Не са докарани преговорите до имена на министри. Преговорите са на принципна основа, за много по-важни неща”. Това заяви в предаването „На фокус” Росен Плевнелиев, президент (2012-2017).
„Не е вярно, че една или друга кандидатура в момента стои на масата”, допълни Плевнелиев.


Случва се това, което не направихме преди година и половина, след четвъртите поред избори, имаше контактна група, двамата с г-н Паси предложихме точно този подход. Беше ясно, че няма доверие между лидерите. И тогава и сега се знаеше какво трябва да се направи, как и кой да го направи. Тогава едни леви популисти отказаха да преговарят, защото не искали да правят нищо с ГЕРБ. Сега сме както преди 15 месеца – знае се какво и как, въпросът вече не стои с кой. Няма с кой друг. Кирил Петков и Асен Василев тогава отказаха да преговарят с нас като контактна група”, припомни Плевнелиев.
По думите му правителство ще има, но при едно условие.
„Дали Борисов от една страна, и Петков и Василев от друга, са разбрали, че решенията за бъдещето се крият в научените уроци от миналото. И дали те са научили уроците от миналото”, коментира Росен Плевнелиев.
Той обясни, че на преговорите се променя принципа, на който се разпределя властта.

Tagged

1 thought on “Плевнелиев: Знам как вървят преговорите, непрекъснато ми докладват. Чакат ви изненади

  1. Оффф леле, докладвали му! Представи си, на Деси Банкова на мъжа й докладвали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *