Пловдивчани нарекоха хората на Костов „нови фашисти“

България отблизо

„Долу ръцете от Альоша“, „Нови фашисти“, „Не на войната с историята“, „В Общинския съвет няма място за нацисти“ – с тези и още плакати се събраха пред сградата на Общинския съвет на Пловдив преди сесията защитници на паметника „Альоша“.

Граждани на Пловдив се обявиха против преместването. Те заявяват, че монументът е символ на града и мястото му е горе на хълма.

„Ние обичаме Пловдив и искаме паметникът да остане. Г-н Славенски не предлага дебат, а решение – общинският съвет да гласува демонтаж на монумента.Това е недопустимо. Събрали сме се, за да заявим ясно мнението си, че не сме съгласни с преместването”, каза жител на Пловдив. Според него това е подмяна на паметта.

Митингът се поведе от депутата на БСП Иван Петков, а неговите колеги и ръководни фактори в социалистическата партия Кристиан Вигенин и Георги Свиленски подкрепиха на място протеста.

Те определиха предложението на съветниците от ДСБ, повече известни като „хората на Костов“, за демонтаж на монумента като престъпление.

“Тук сме да запазим символа на Пловдив”, каза Иван Петков, а неговите съмишленици вдигнаха високо плаката: „Нови фашисти”.

Пред сградата на общинския съвет продължава да се стичат хора. Гражданите на Пловдив заявиха, че ще бранят момумента до край. Пред сградата на общинския съвет има засилено полицейско присъствие.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *