Политолог: „Барселонската афера“ не е писана в Русия, а някъде другаде!

България отблизо

Скандалът с „барселонската афера“ прилича на едни материали, които видимо са писани не в Русия, някъде другаде.

Това стана ясно от интервю на политологът Първан Симеонов пред Българското национално радио.

И после по някаква логика, не ми се мисли каква, се появяват в някакво западно издание, откъдето предизвикват много сериозен отглас. Защото обикновено в България, ако излезе такава информация, не следва нещо драматично, а ако излезе в чужбина следва. Щеше да е много просто това обяснение и много ефективно, ако не беше потвърждение пред българско издание, струва ми се в. „Сега“, че действително има разследване и ако не беше самосезирането на българската прокуратура“, заяви Симеонов.

На въпрос за евентуалните щети за правителството от скандала, Симеонов посочи, че първо трябва да се види какво ще покажат проверките.

„Другото, което трябва да видим, е дали има още. В такива ситуации, ако това е някаква форма на атака, ще има още, може би. Отделно от това съдя и по реакциите на близките до Борисов кръгове. Този път те реагираха много масирано и малко трогателно се опитаха да обяснят случващото се, като някаква руска атака, а пък изданието било сепаратистко. Всеки, който познава поне малко Каталуния, знае, че там всички големи медии кажи-речи са настроени на вълната на независимостта. Тоест, да обясняваме аферата през борбата за каталунска независимост, пък оттам през някакви далечни връзки с Путин, това е малко смешно. Нека да изчакаме проверките“.

Според Симеонов в политически план резултатът малко се изравнява – доскоро президентът Румен Радев и съпругата му бяха подложени на атака, а сега Борисов е в тази ситуация: „Въпросът е дали Борисов ще успее да го отиграе добре“, завърши политологът Първан Симеонов, цитиран от frognews.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *