Политолог с шокиращо разкритие защо депутатите бягат от НС за вота на недоверие и какво се уговарят тайно политиците

България отблизо

„След местните избори виждаме, че двете основни политически сили – ГЕРБ и ДПС, се опитват да преформатират сегашното политическо управление, да го поставят под натиск. Трябва да има нова договорка.“

Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Иван Начев, преподавател в Софийския университет. По думите му, двете политически сили се опитват да държат под напрежение ПП и непрекъснато се поставя под въпрос нейното управление.

ПП в тази ситуация е в най-тежка позиция – на която и страна да застане, ще бъде критикувана, и е най-потърпевша от всичко, което се случва, отбеляза той.
„Това напрежение ще продължи покрай бюджета и в началото на следващата година, докато стигнем до прословутата ротация“, смята Начев.
ГЕРБ се укрепи отново в местната власт почти в цялата страна, посочи той и определи като „елементарно“ обяснението на ПП, че натискът идва заради загубата на София и Варна.
„Натискът цели по-дългосрочна перспектива на това управление“, коментира Иван Начев в предаването „Преди всички“.

Преди предстоящия форум на ДПС – събирането на Централния съвет с участието на Ахмед Доган, политологът изтъкна, че оценката му ще бъде важна.
„Ако тя бъде негативна – за работата на правителството и т.нар. сглобка, може да си мислим, че се върви към друг формат.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *