Пореден абсурд! Каним Рамбо да ни пази срещу пет лева!

България отблизо

Частна охрана да пази населените места е пълен абсурд.

По този начин  държавата пораженчески признава, че няма никакъв ангажимент към сигурността на хората в малките градове и в селата,  а на  кметовете се дават права да решават кой да охранява общините!  Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков, изумен от поредния гаф на правителството.

Според него правителството тотално абдикира от задълженията си и негласно си призна,  че обещанието да има  във всяко село  полицаи, е било пълна лъжа. В момента се  излиза  от отговорност, обещанията се забравят удобно  и държавата си измива ръцете. Като дава на кметовете сами да се грижат за охраната и да наемат частни фирми.

Петков обяви, че в много села от хората се взимат по пет лева на месец да бъдат пазени от набези на крадци, а това всъщност е задължение на самата държава. Прибират се едни пари и никой не знае къде отиват. При това се вземат от най-бедните и най-онеправданите.

„От една страна държавата казва, че финансира МВР, обаче не иска да даде допълнителни пари за заплати и за оборудване. От друга страна в системата потъват милиони, но кой знае защо те не отиват за охрана на хората. Веднъж парите се взимат като данъци, втори път на ръка. И въпреки двойното плащане, народът се чувства незащитен и под непрекъсната заплаха за имуществото и живота си.

„Хората не бива да се въоръжават“, категоричен е Петков, но тази несигурност ги принуждава да го правят. При това нелегално. А никой не може да предвиди какво ще направи въоръжен човек.

Промяната на Закона за неизбежната отбрана започва да  води постепенно до  неприлагането му.  На гражданите ту се предлага да се пазят сами, ту да си наемат Рамбовци да ги пазят, а ако пък се защитят от крадец, чест отиват в затвора.

Предизборните обещания за кой ли път не се спазват. Атмосферата в управляващата коалиция е буквално отровена. като отровена.  Когато всичко това се случва на гърба на обществото, когато не се вземат мерки срещу  агресията, нищо добро не ни чака.

А хората се чувстват не само излъгани.

Те се чувстват обречени, категоричен е бившият вътрешен министър.

Диагнозата на управниците е злокачествена, а тази на народа върви към фатален край.

Защото в селата ще се наложи немощни старци да пазят други.

Срещу пет лева.

Толкова ли струва човешкият живот?

Или само на българите…

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

1 thought on “Пореден абсурд! Каним Рамбо да ни пази срещу пет лева!

  1. Трябва всички от „Непобедимите“да дойдат ,за да рразчистят не само селата , а цялата смрад ,която е в държавата ни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *