Пореден шамар за управляващите! Не ни искат в Шенген заради…Ето от какво се страхуват!

България отблизо

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу приемането на България в Шенгенската зона, съобщи БНР.

Според него това е позицията и на неговия Християнсоциален съюз – баварският партньор на управляващия Германия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел.

„В дългосрочен план членството на България и Румъния в Шенген не само е желателно, но и задължително. Искаме всички страни-членки на ЕС да се интегрират в структурите му, но в момента приемането на България е изключено. Още е рано за това“, категоричен е Херман в интервю за в. „Ди Велт“, цитирано от БНР.

Според баварският вътрешен министър разширяването на Шенген не може да става за сметка на сигурността на германските граждани. Херман също така подчертава, че „все още е опасно да приемем България заради високото ниво на корупция и големите й проблеми с организираната престъпност“, предаде bulnews.bg.

Баварският вътрешен министър смята, че тези проблеми поставят под въпрос сигурността на границите. „Няма как да обясним пред гражданите си, че връщаме границата с Австрия, за да се борим с бежанската криза, а в същото време махаме границите с България и Румъния. Още повече, че България е и външна граница на ЕС“, допълва Йоахим Херман.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *