Посланикът на Украйна иска нашите ракетни комплекси С-300, с които защитаваме АЕЦ „Козлодуй“!

България отблизо
Много внимателно наблюдавах дебатите в парламента за предоставяне на военна помощ на Украйна и смятам, че решението, прието от народните представители е много правилно, важно и много навременно.
Това заяви в студиото на предаването ”Говори сега” посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.
„Искаме от България от самото начало различни видове въоръжения. В списък до Министерството на отбраната сме посочили повече от 30-на артикули, където има и средства за противовъздушна отбрана, което е най-необходимо сега. Както знаете заради бомбардировките и обстрелите с ракети и дронове е крайно необходимо такова оръжие. Трябват ни вашите С-300, както и други зенитно-ракетни комплекси, установки. Актуален остава и въпросът с доставката на самоходни артилерийски установки, снаряди, минохвъргачки и др.“, обясни Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България.

Списъкът е доста широк и разнообразен и според Москаленко той може да бъде удовлетворен по много точки. Предполага, че с всичко изброено в този списък, България разполага.

„По-рано сме давали заявка за хеликоптери и за самолети Су-25 и МиГ-29. Всички въоръжения, с които разполага България от времето на СССР, за нас, за Украйна са крайно необходими“, допълни посланик Москаленко.

Ако дадем нашите С-300 остава да се надяваме, че някой терорист няма да гръмне атомната ни централа. 

Нищо, че ще се възнесем в едни по-добри светове. Но затова пък ще сме помогнали на Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *