Потушиха протеста на животновъдите с една оставка и обещания за пари! Борисов победи!

България отблизо

Протестът на животновъдите приключи. „Разговаряхме и с премиера Борисов, обсъдихме нещата, исканията за оставки, ще бъдат удовлетворени. Получих уверения от министър-председателя, че ще ни отпуснат пари“, каза  министър Румен Порожанов на протестиращите пред сградата на Министерски съвет.

„Ние поискахме оставки. Нашите протести няма да бъдат политически. Получихме оставките, които искахме – те са четири. Всичко, което поискахме, бе удовлетворено“, каза шефът на Асоциацията на животновъдите пред протестиращите. Стадата ще бъдат възстановени догодина. Средствата ще бъдат изплатени през октомври.

Около 15 часа днес стана ясно, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Премиерът разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на Дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорa на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че от утре (19 юли)  умъртвяването на животните в огнищата на зараза ще бъде възстановено. Полицейското присъствие в съответните региони ще бъде засилено. Усилено ще бъде и присъствието на униформени служители по границите.

Животновъдите казаха, че нямали политически искания и били изцяло удовлетворени.

Да се чуди човек защо толкова много народ видя в тях надежда за смяна на системата и оставка на Борисов.

В стачката единствен победител е…Борисов.

Чувствате ли се излъгани, българи?

Tagged

3 thoughts on “Потушиха протеста на животновъдите с една оставка и обещания за пари! Борисов победи!

  1. Много шум за нищо!Искаха оставката на Порожанов ,задоволиха се с дребни риби…тогава май си заслужаваме съдбата,затова ще наричат протестиращите- селяни и лумпени…нямали политически искания,ами нали политиката на управляващите мори не само животните, а и хората…поредното разочарование,няма ли обединение на протестите,докато всеки тегли своя край на чергата няма да има и промяна.Планът за унищожение на нацията върви,спете спокойно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *