Право в очите! Политолог разкри защо сме Държавата на феодалните чадъри!

България отблизо
Политологът Христо Панчугов заяви, че ситуацията в България  е абсурдна,  защото държавата  системно  инвестира в разрушаване на цялата институционалност и сама работи срещу законите, натискайки различни лостове.
Системно се инвестира и в опитите да няма гражданското общество, а ако то се появи, веднага  да бъде разделено и различните послойки да бъдат настройвани една срещу друга. Това бе постигнато дори с протестиращите майки, които вместо да се обединят, се разединиха, въпреки че се борят за обща кауза.

Пред Bulgaria ON AIR политологът заяви,  че държавата е отгледала по места различни феодали, които грабят народа, финансират властта и са недосегаеми. Той смята, че по казуса „Очите-Бенчев“ прокуратурата трябва да бъде следена много внимателно и се усъмни, че замесените ще получат справедливо наказание. Напротив. Ще се направи опит нещата да бъдат замазани. По същия начин, по който се замазаха сума ти случаи на рекет и корупция в страната.

„През последните години се плъзгаме много коварно и напълно умишлено по повърхността на проблемите. Политиците се занимават предимно с популизъм или с ремонти на парче на всички нива в държавата. Като се започне от магистралите и се стигне до законите, или по-скоро до заобикалянето им или прокарването на такива поправки, които да попречат за прилагането на закона, или да отворят вратички за избягването му.

Нито веднъж не стана дума и не се  проведе смислен разговор как да се финансират политическите партии в България. Как да се получи така, че всяка стотинка да бъде отчитана и да е с ясен произход Даването на пари под масата и съвсем безотчетно се случва във всички партии. Затова те си отглеждат местни феодали със сенчест бизнес. И никой не ги закача, нито управляващи, нито опозиция. Те са над закона, защото се отчитат където трябва и с колкото трябва.  И винаги са на линия. За предсрочни избори, за спешни поръчки, за назначение на наши хора, за носене на суджуци и други благинки и за контрол на народа по места.

По-ценни са даже от полицията.

И са партийни ядра в сянка. Никой не посяга на чуждото ядро, за да не ударят неговото. Случаят с Митьо Очите е необичаен. Възможно е да започва война на феодално ниво, предположи политологът, но по-скоро смята, че акцията е само предупредителен изстрел.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Право в очите! Политолог разкри защо сме Държавата на феодалните чадъри!

  1. Властта е узурпирана НЕЗАКОННО в България. Затова тези, които я притежават, НЕ могат да бъдат честни и почтени хора, опиращи се на всенародна подкрепа. Те могат да разчитат само на подкрепата на бандитите и на външни сили.

  2. Кога българина е мислил че ще падне толкова ниско? И то от кого? Просто не е за вярване, но е факт! Всички отрицателни качества като че ли само нас яхнаха! Злото може да вилнее но винаги е побеждавано, защото Бог чрез него прави хората силни и решителни!

  3. Много вярно и точно. ГЕРБ и всичките му съавтори и протежета са за в затвора. Но и да платят кражбите и ЗОМУМИТЕ, които сториха и ограбиха България и народа. И затова саботират президента Радев, на всяка крачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *