Президентът Радев: Конкурсът за нов изтребител е удар по независимостта на България

България отблизо

Конкурсът за нов изтребител е удар по България.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде агенция „Фокус“. „За конкурса за нов изтребител настоявах да се спази процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното – обяви победител в разрез със собствените негови и на Народното събрание правила. И дори се ангажира да надплати огромна сума.

За мен това е троен удар по България. Имаше политически изказвания, че не купуваме изтребители, за да има пари за пенсии. Пари за пенсии така и няма, а сега ще похарчим много повече и то за по-малко самолети“, каза още Радев и посочи, че това е удар по доверието на европейските партньори, които правителството използва като статисти в конкурса.

„Това е удар и по имиджа на нашите американски партньори, които в очите на българите печелят този конкурс с политически лобизъм, а не по правилата. Как тогава искаме да печелим уважението на хората по света при положение, че ние не уважаваме собствените си закони и правила“, заяви той.

Попитан как ще коментира това парламентът да прегласува условията, които е предложил преди това, Радев отговори, че за него това е скандално. „Това говори изобщо за пълното неуважение към процедурата и процеса на избор“, каза още държавният глава.

Tagged

4 thoughts on “Президентът Радев: Конкурсът за нов изтребител е удар по независимостта на България

  1. 2,5 милиона гласуваха за него. Досега е доказал, че работи само за народа

  2. Чухлев, ти си срам за този сайт! Не искаме да четем гнусните ти писания! Не смей да черниш повече името на ПРЕЗИДЕНТА ! Да ти напомня че е избран с две трети от народния вот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *