ПРЕЗИДЕНТ се ОТКАЗА от Запада! Прави СЪЮЗ с Русия!

Свят

 

„Огромната част от гражданите на Република Молдова считат Русия за приятел и съюзник.

Ние не искаме да дружим със Запада, понеже той непрекъснато влиза във все по-мащабна конфронтация с Русия. А без приятелски отношения с Русия, нашата млада република няма никакъв шанс за по-добро бъдеще. Нашият народ разбира прекрасно това. А това го разбира и опозицията вътре в нашата страна“.

Президентът на Република Молдова Игор Додон заяви това по време на тържественото отбелязване на Деня на Русия, цитиран от https://news-front.info.

За изминалите 26 години, откакто установихме дипломатически отношения с Русия, нашите страни преодоляха много препятствия. Сега нашите отношения също преживяват сложен период. Но аз съм уверен, че всичко това ще мине. Затова искам да заявя своята твърда убеденост, че никой и никога няма да може да разруши онова, което е заложено в основата на нашите двустранни отношения. Уверен съм в нашето общо и светло бъдеще, продължи лидерът на Молдова.

Игор Додон припомни, че Република Молдова и Руската федерация са обединени от общата си история. Двете държави са обединени и от още един мощен фактор – икономиката. Русия е стратегически партньор на Молдова и това не може да се промени, защото двете страни са съседи и имат много и трайно установени икономически връзки. Без да говорим, завършва молдовският президент, че руският пазар е огромен, което не може да се каже за никой друг от нашите съседи.

Нужно ли е да припомняме, че всичко, което Игор Додон казва за отношенията с Русия, се отнася и за България.

Преди няколко години, нас насила ни вкараха в така наречения Европейски съюз и във военния блок НАТО. А сега ни принуждават да се конфронтираме непрекъснато с Русия. Правителството на Борисов дори обяви Руската федерация за враг на България.

В същото време, управляващите искат на нашето Черноморие да дойдат много руски туристи. А в сферата на енергетиката, Москва да ни облагодетелства, така както стана с Турция. Само че без Борисов и неговите пудели да кажат и една добра дума за Русия.

Така, както Игор Додон се отказа от „дружба“ със Запада, така трябва да се откажем категорично и ние. Защото през последните 27 години стана кристално ясно, че без приятелски отношения и дружба с Русия, България няма никакво бъдеще.

Западът окупира с американски бази страната ни. Чрез големите си транснационални корпорации, я превърна в колониална държава, която не може да направи нищо без да се допита до своя сюзерен. Това пък, стана възможно, заради безгръбначната политика на Борисов.

Вашингтон и Брюксел ни принудиха да затворим почти цялата обновена ядрена електроцентрала в Козлодуй, която захранваше с евтин ток не само домакинствата и бизнеса в България, но много страни на Балканите.

Западът заповяда, а Борисов изпълни задачата по ликвидирането на остатъците от селското стопанство и икономиката ни. И сега нашите пилоти и други военни умират, защото политиката на Борисов и неговите пудели е в пълен разрез с националните интереси на страната.

На всичко отгоре, ние изгубихме огромния руски пазар, а на западния такъв никой не ни пуска. И по тази причина нашата икономика увисна във въздуха. И загина. А сега загива и България. Няма работа. Хората бягат в по-богатите страни. Няма раждаемост. Населението измира. Здравеопазването, образованието, науката, културата са в колапс.

Затова питаме: Кога нашите политици ще престанат да лъскат подиумите на Брюксел и ще застанат като истински държавници в защита на българските интереси. Кога ще отхвърлим западното робство и ще се съюзим с Русия?

Ако ги е страх, то руският президент Владимир Путин обеща да пази Меркел и Макрон от САЩ. Същото, и то много по-отдавна, той обеща и на нашите политици.

Но явно парите и облагите, които те получават от Запада са по-привлекателни, отколкото служенето на родината, без никакви парични и други изгоди.

Ето защо казваме, че политиците на прехода продадоха и предадоха своя народ и своята родина. За което заслужават Народен съд. И той няма да закъснее. Нека бъдат сигурни в това.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “ПРЕЗИДЕНТ се ОТКАЗА от Запада! Прави СЪЮЗ с Русия!

  1. Кой ви дава право от името на нас Българите, да давате мнение istinata.net? Гъзолизници безподобни безродни мухи, болшевишка сган изтормозена! Русия от столетия е наш враг и грабител! Разбойническа имперска държава! Кои сте вие малоумници да пишете тези неща

    1. Ами, ти непоръбел, кой ти дава право да решаваш, че всички са безпаметни, неблагодарни и с промити мозъци, като тебе гнидо!!!

  2. БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ! БЪЛГАРИЯ ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *