Проф. Витанов: ГЕРБ и ПП/ДБ ще се унищожат взаимно, а руската армия напредва

България отблизо

„Българската политика си я гледате. Точно както ви беше прогнозирано: Все повече даймио-господари от различен калибър вадят мечовете и изкарват каквито армии имат на бойното поле.

 

Виждате, че са много и броят им трябва да намалее. Трябва да остане един. И той ще управлява“, това заяви математикът проф. Николай Витанов.

„Засега битките не засягат големите даймио-господари, правят се тактически ходове с по-малки даймио-господари. Следим опита на двата най-големи клана да се разберат.

Такива неща са се случвали и в други страни. Резултатът винаги е бил, че електоралните армии на съответните два клана са намалявали и един от клановете е изпадал зад борда на управлението.

Какво ще е тук и кой кого ще наведе, ще видим. Засега това което се вижда, е опит за навеждане на Борисов и на клана му. Тия неща не стават ей така.

Колкото и да ми приказват, не мръдвам от тезата си за големия външен натиск, още повече, че тя беше потвърдена от изтеклите записи. Към външния натиск има и вътрешен.

Винаги съм ви писал, че човек трябва да гледа реално на нещата, каквито и да са те. За да може да си прави правилно сметката. Реалията изглежда така:

Опит за навеждане на Борисов чрез външен и вътрешен натиск.

Каквото и да стане с този опит, ще има значителни последици и за двата клана, които участват в него. Силата на тези кланове ще намалее.

Други големи даймио-господари ще се възползват. Голямата война между клановете върви. Очаква се да започне падане на големи даймио-господарски глави.

Може да не е утре, но ще започне. От всички трябва да остане един и той ще управлява.

Отиваме към войната

Тя си върви според прогнозите. Днес е ден 21 от Големият юруш. Пролетната част на юруша свършва безславно. Идва лятната част. Тя трябва да бъде по-интензивна.

Юрушът е запецнал. Според разчетите за първия месец на юруша, украинската армия трябва да е заела 252 квадратни километра. Нищо такова няма. Напротив, този, който настъпва, са руснаците.

Очакват се жестоки боеве по линията Константиновка – Краматорк. Загубите на украинската армия растат по план. Знаете прогнозата ми – 30 000 безвъзвратни загуби за първия месец на юруша, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронираи машини.

Загубите си вървят според предвижданията. Даже загубите в техника се преизпълняват. Големият юруш запецна и трябва запекът да бъде отпецнат с конценриран удар на 15-на бригади на малка площ. Ракетите си валят върху Украйна.

Това, което наблюдаваме, са опити за пренасяне на войната на руска територия. Откъслечни опити без особен успех, повече с пропагандна цел. Затова човек трябва дасе концентрира върху това, което става на украинска територия.

Чакаме засилване на сраженията около Донецк – в Мариинка и Авдеевка. Чакаме засилване на сраженията в Запорожка област. Ситуацията си влеза в схемата на това, което е станало преди 80 години при Курската дъга. Планирано е нещо за април, то почнало през юни и свършило зле.

Юрдеците ще се спукат да крякат, как тъй съм наричал това нещо юруш. Терминология, юрдечета мои, терминология. Контранастъпление – когато имаш превъзходство в артилерия и авиация. Юруш – когато нямаш.

Големият юруш е в състояние на масивен запек. За да се отпецне, се чака масивен удар на 15-на бригади на малка площ. Опасността, ако запекът продължи, е ясна.

Юрушната групировка се смила със скорост една трета от групировката на месец. Ясно е какво ще стане три месеца след началото на юруша, ако няма масивен удар на малка площ.

Тъй, че чакаме си масивния удар на малка площ. Той е важен, защото ако украинската армия не го нанесе, вероятността системите, които поддържат Украйна да бъдет спрени, е голяма.

Хвърляш, хвърляш милиарди, а насреща няма нищо. Това много трудно ще се обясни на западняците, които са свикнали те да се добре, а не да се свиват, че да има милиарди за постигане на цели, които не се постигат.

Караме нататък

И тъй юрдечета мои крякащи – Карл фон Клаузевиц (ден 21)

Клаузевиц пише, че дори две държави да водят война с трета, отношението на тези две държави към третата може да е различно. Често съюзът между двете държави е като търговска сделка: всеки дава някакъв принос в зависимост от опасността, на която е подложен и се държи така, като че ли може да си позволи да загуби своя принос към сделката.

Това е сухата теория за днес. Да я приложим към войната.

И тъй, търговска сделка, ни казва Клаузевиц. Като погледнем, прав е. Между Украйна и запада има такава сделка и приносите са според това, колко е голяма опасността за всеки съюзник. Украйна допринася с пушечно месо, западът – военна техника. И двете страни се държат така, сякаш може да си позволят да загубят своя принос.

На Украйна не й пука за пушечното месо, на запада не му пука за военната техника, която се превръща в метални отпадъци по бойните полета. Реалността обаче е друга. Украинците не могат да си позволят да загубят пушечното си месо. Тогава няма да има с какво да защитават територията си. Западът не може да си позволи безкрайно да понася огромните загуби на военна техника в Украйна.

Всички се надяват руснаците да клекнат. Руснаците няма да клекнат, не си правете илюзии.

Тогава отсрещната страна ще се прави на улава, докато загубите в пушечно месо и военна техника растат с бързи темпове. Докато може.

Като спре да може, ще настъпят много ама много интересни събития. И помнете – сключването на мир с откъсване на украински територии е поражение, а не победа, както ще почнат да ви то продават аматьор-пропагандаторите.

Продължаваме възстановяването на коментарите. Днес продължаваме

с първата от рубриките

Политологията –(Ден 139)

Конфликтите могат и да се управляват (Айде, бе, ще кажете, такова животно като управление на конфликта по нашите земи няма). Да видим днес и утре какви методи има за разрешаване на политически конфликти и прилагат ли се те у нас.

1. Алтернативно разрешение на конфликта (договорняк) – конфликтът се решава от самите противоборстващи страни чрез сътрудничество и съглашателство.

Точна това наблюдаваме в момента. Върши процес на съглашаелство с цел постигане на договорняк. Трябва да се има наум обаче, че договорняците по нашите земи траят от ден до пладне.

2. Избягване на конфликта – временно слизане от политическата сцена, избягване на противника. Такова нещо у нас няма.

Отвори устата – от нея се посипе картеч. Гърмят скандали. Вместо де се скрие и притаи за някое време – пак отвори устата и от нея се сипе още повече картеч.

3. Подмяна на конфликта – преместване на противоречията свързани с конфликта в друга плоскост. До това ще доведе и подготвеният договорняк.

Политическият конфликт в България няма да се разреши. Просто ще се премести в друга плоскост. Даймио-господарите ще продължат да се бият и ще почнат да хвърчат глави на по-дребни, а после и на по-едри даймио-господари. Докато остане един.

4. Преговори. Но истински преговори, а не договорняк. За истински преговори в нашия политически конфликт няма почна. Има почва за договорняци под мощното действие на външни сили. Каза ви се в изтеклите записи.

Следва малко социална динамика от книжката

ВИТАНОВ, СОЦИАЛНА ДИНАМИКА БЕЗ ФОРМУЛИ 2008 ГОДИНА (ден 9)

…. Никой не вижда отвъд избора, който не разбира….

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка. Писано преди 15 години.

Който има книгата, знае откъде е този цитат. Изборът на езика на теорията на сложните нелинейни системи се описва като бифуркация. Разбираш дотам, докато можеш да пресметнеш какво следва след съответната бифуркация.

Някои не могат да разберат какво ще става и след една бифуркация. Други добре пресмятат какво ще стане и след десет бифуркации. Тези поледните разбират ситуацията твърде добре, а ключовата дума тук е смятам.

Смятам успешно. Можеш да смяташ успешно – разбираш. Не можеш да смяташ успешно – не разбираш.

Прилагаме теорията към обстановката в България. Едно време в периода, когато даймио – господарите са си рязали главите в Япония докато останал накрая един, най-важно е било оцеляването. Да оцелееш до следващия кръг, да не ти отрежат главата по средата на състезанието.

И тъй, бифуркация след бифуркация (отрязана глава след отрязана глава), та кой докъдето стигне. В такава игра, активно се практикува навеждане и договорняци. По слабият се навежда, за да не го унищожат и прави договорняк с по-силния, за да стигне до следващия кръг.

За да не се чудите, защо в българската политика се навеждат точно тези и се правят точно такива договорняци, трябва малко да поразширите кръга на играчите. Добавяте кравата Му-у-у-у-у, козичката Ме-е-е и баба Меца със медеца и всичко ще почне да ви се изяснява.

Никой не вижда отвъд избора, който не разбира. А този, който вижда, най-добре да си мълчи за подробностите за това, което ще има да става. Ще хвърчат глави на даймио-господари. Пък какво още ще има да става, ще видите. Няма да е весело.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 311 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 415 дни.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил

Tagged

1 thought on “Проф. Витанов: ГЕРБ и ПП/ДБ ще се унищожат взаимно, а руската армия напредва

  1. Ковидният папиломчик отново се изполюира като мека чайка на мокър пясък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *