Проф. Витанов направи интересно обяснение защо резултатите на „Възраждане“ и БСП всъщност намаляха

България отблизо
И тъй, вече е 11 юни и всичко е ясно като изборен резултат. Да видим какво имаме.
Най-напред, доволни нямаме, с изключение на Величие, които успяха да влязат в парламента и на ИТН, които вдигат доста броя на депутатите си.
Величие може и да имат най-малко гласове, но показват, че текущият политически атрактор започва да става нестабилен. Така се почва то – започват да се появяват такива партии, което образно казано по китайски, започва да показва, че „Чи“-то на тая политическа конфигурация почва да намалява. А щом Чи-то намалява, системата почва да линее и да се спаружва. Съгласно китайския кръговрат на времето, ако не се намери начин да се увеличи Чи-то на тая система, ще има преход между Ян и Ин – тоест системата ще премине в своето отрицание. Демек, тая политическа система ще грохне.
Да видим сега, как политиците мъчат да вдиган самол…., пардон „Чи“-то на системата.
Почваме отгоре надолу по броя гласове.
Бате ви Бойко се върна на бял кон. Конят обаче излезе мръснобял, защото Величие му дръпнаха депутатите, които му трябваха за стабилно управление. Ако тръгне да вдига „Чи“-то на политическата система, „Чи“-то на собствената му партия ще падне. Значи трябва да следва „ПЪТЯ“ – дето са рекли даоистите – да запази „Чи“-то на партията си без да се намесва в естествения процес на намаляване на „Чи“-то на политическата система. Опит за правителство значи, а до него – легенът на Пилат.
ДПС – тука „Чи“-то е стабилно, даже има известен потенциал за растеж. Проблемът е, че ДПС се възприема като елементът „Ин“ (тъмната страна) на политическата система. Никой не го вижда като „Ян“ (светлата страна). Това пречи на ДПС. Доган разбира това и прави каквото може. Дали пътят, избран от него е правилен, ще видим. Състоянието на „Чи“-то ще покаже. ДПС вече е в състояние на Ин, а Ян-ът на политическата система отслабва и ако се върви така, цялата система ще иде в състояние на Ин. При това в ДПС не се очакват сътресения при прехода. Какъв ще е новият Ин на системата обаче и дали този Ин ще е като Ин-ът на ДПС, ще видим. Ще се появи много Ин значи. И както казва даоисткият принцип, след като Ин-ът на политическата система достигне апогея си, чак тогава ще се появи Ян. Ще има да си почакаме значи.
ПП-ДБ. Писах ви за пропадналия политически проект. насреща ми имаше рев. Е-е-е-е, както виждате, добре съм запознат с даоистката теория, все пак книга за Китай пиша, а тази за Япония се хареса на читателите. „Чи“-то на ПП-ДБ намаляваше и ще продължава да намалява, поради неспазване на принципа на ПЪТЯ. Множество некадърни изпълнения, които закономерно намалиха Ян-ът на тази организация. Сега започна напускането на потъващия кораб. Най-напред изпльокват във водата кашообразуващите мицита. Както винаги. Продължението следва. Най-голямата гавра с последователите на на тоя проект е Ицо Хазарта да стане евродепутат. Както съм ви писал, те се мислят за умни и красиви, на всъщност интелектуалното им ниво не е високо. Накараха ги да коленичат на президента, после ги накараха да шкембеплющят по жълтите павета, сега им натресоха Ицо Хазарта. Това е техният ПЪТ. който закономерно води до намаляване на „Чи“-то и преминаване на Ян в Ин – свиване и /или разпад. 4 години приказки и шкембеплющене – резултат – нула. Бате ви Бойко – изпран, бай ви Пеевски – пръв евроатлантик (пък го намагнитиха). Колелото на времето – ти му наливаш ИН на Пеевски, той го превръща в ЯН и ЧИ-то му при това расте.
Възраждане. Тук имаме отклонение от ПЪТЯ, затова и резултатите са такива. Сто пъти написах, че за постигане на по-голям процент на изборите е необходима известна промяна в говоренето и действията. „Чи“-то трябва да се увеличава, а не да се капсулира, защото пътят по който Възраждане иска да върви изисква увеличаване на Жизнената енергия. Все пак, всякаквата материя – тънка и финна, казват даоистите, е замръзнало Чи. Ако искаш повече материя, ти трябва повече Чи. Ако Чи-то ти започне да намалява, няма да може да вървиш по естествения ПЪТ и ще почнеш да линееш.
Ако опитаме да разтълкуваме тези думи на проф. Витанов, те всъщност означават, че „Възраждане“ трябваше да намери начин да си сътрудничи и коалира с другите опозиционни партии – БСП, Левицата, ИТН, Атака, Неутрална България/Русофилите/, АБВ, Солидарна България/Ваня Григорова/. Въобще с всички, които са против сегашното неолиберално и евроатлантическо статукво. Тоест, Възраждане и БСП не трябваше да се капсулират, както казва проф. Витанов, а да се коалират. Трябваше им повече Чи. Да направят една мощна опозиционна сила. Защото ПЪТЯТ, по който искат да вървят е да се борят срещу евроатлантическото статукво. Ето защо им трябват още сили, голямо обединение, понеже е ясно, че нито „Възраждане“, нито БСП сами могат да постигнат някакви осезаеми резултати. Но лидерите и на БСП, и на „Възраждане“ се тупаха по гърдите, че са единствената опозиция. А това не е вярно. Да, по-големи са от другите опозиционни партии. Но не са Единствените. Затова трябваше да направят всичко възможно и невъзможно, за да се обединят.
Е, нито „Възраждане“, нито БСП намериха ПЪТЯ към сътрудничество и коалиция, за да направят една мощна опозиционна сила, за която народът с чисто сърце и желание да гласува. Затова резултатите им са такива.
БСП – тук ЧИ-то намалява от дълго време и върви преход от Ян към Ин. Резултатите са закономерни. Въпросът е – достигнали ли сме кулминацията на Ин-а, че нещата отново да се трансформират по посока на Ян? Не, още не сме. Избраният ПЪТ тук предполага вътрешна борба и това ще намалява Чи-то докато борбата приключи.
ИТН – тук Чи-то нараства. ИТН са отличен пример за колелото на времето. заредени с много ЯН, те бързо претърпяха трансформация към ИН, Чи-то им спадна много, но сега са намерили ПЪТ, който отново започва да им увеличава жизнената енергия на организацията. Ще продължат ли по него -ще видим.
Величие – тук е интересно. Яко зареждане с ИН. ПЪТ насочен към разрушаване на текущата политическа система. Поне на пръв поглед. Доста конфликти предстоят. Дали Величие ще използват конфликтите с другите като бензиностанции, на които да зареждат ново ЧИ, ще видим. В системата има доста ИН, тъй, че Величие могат да попаднат в ситуация, когато няма да има зареждащи конфликти. Тогава ИН-ът им съгласно даоистката теория трябва да се превърне в ЯН, иначе ще изчезнат. Доста интересно ще бъде да наблюдаваме процеса. Кой е верният ПЪТ тук? Конфликти или адаптация? Вторият, казват даоистите. Величие обаче тръгва по първия. По него има бензинастанции за зареждане на ЧИ. Докато ИН-ът им достигне своя апогей. После ще стават интересни неща.
Добре, стига толкова за днес. надявам се, че анализът ми в китайски стил ви е навел на някои размисли. Желая здраве и успехи и нека войните и вирусите да ви заобикалят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *