Проф. Витанов: Скоро САЩ ще угасят лампата на Украйна и гледайте тогава какво ще стане

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 28 май 2024 г.
Да оставим малко настрана, това, което става по света. Интересни неща се случиха у нас. Най-напред – натовската среща. Ще подкрепяме Украйна значи, докато победи. Интересно, интересно. Ако се питате, каква е причината възрастни хора да цамбулкат в заблуди, причината се казва атрактор в социалното пространство. Хващаш достатъчно пари и образуваш атракторът “Ама Украйна ще перемогне/победи/, дайте да дадете да я подкрепяме” в социалното пространство. Атракторът е като нощна лампа. И почват пеперудеци да се блъскат в него. Идва пеперудекът и ти говори: “Аз съм велик политик, това, онова…” След което – пльос в нощната лампа. После пак – същото – и пак – пльос, в нощната лампа. Атракторът затова е атрактор, защото привлича. Пеперудеци. Докато нощната лампа угасне и се види, че пеперудекът бадева се е блъскал. Но нейде в далечината са му спретнали нова нощна лампа. Нов атрактор. И пеперудекът отива да се блъска там. Следователно действа
Закон на Витанов: Смисълът на живота на пеперудека е да се блъска от нощна лампа в нощна лампа (да го цамбуркат и баламуркат от атрактор на атрактор).
А защо го цамбуркат и баламуркат? Е-е-е-е, това съм го писал хиляди пъти: Намери пеперудек, който да ти реализира интересите за собствена сметка, като си блъска главата в нощните лампи, които му палиш.
И тъй, обясних ви сложната математика с думи прости. Огледайте се в българската политика. Пеперудек до пеперудека. А въздухът се оглася от тъпи удари на пеперудешки глави по нощните лампи. Това е то.
У нас. Предизборната веселба си върви. Леят се приказки. И обещания. Излизат записи. Циркът си върви пълна пара. След записите дойде време на билбордовете. Тъй, тъ-ъ-ъй. Важна е какво има по билбордовете. Не е важно как реално да решим проблемите на хората. Обещаа-а-аваме, обеща-а-а-ваме, палим нощните лампи на обещанията, та да се блъска населението като пеперудеци по тях. След изборите гасим нощните лампи и почваме да крадем. До следващите избори, когато пак палим нощните лампи. Процесът се нарича дИмУкрация.
Те, така си живеем ние.
Караме нататък
Това, което мен ме интересува, е какво от учебниците се реализира у нас и какво не (за да си правя математическите теории). И тъй, подхванали сме коментара на наръчника по цветни революции на Джийн Шарп “ От диктатура към демокрация”. Цел – да видим какво от този наръчник бе реализирано у нас и какво изгърмя, че бате ви Бойко да се гласи да се връща на бял кон.
Джийн Шарп, наръчник по цветни революции (ден 10)
Тоталитарната власт е силна само тогава, когато не трябва да се употребява прекалено често. Ако тоталитарната власт се използва постоянно срещу населението, тя едва ли ще остане силна продължително време.
Правителство, за което народът е враг не може да се чувства в безопасност. Колкото е по-голяма жестокостта, толкова е по-слаб режимът
Трите важни фактора, определящи до каква степен властта на правителството ще се контролира или ще остане безконтролна, са: (1) – относителният стремеж на населението да установи граници на властта на правителството; (2) – сравнителната способност на независимите организации и институти на поданиците колективно да отслабват източниците на силата на правителството; (3) – относителната способност на населението да отказва съгласие и поддръжка на правителството
Тъ-ъ-ъ-й. Да видим какво беше налично при нас. БулгеЙриън тюрлюгювеч колоур революшън!
Тоталитарната власт била силна, когато не се употребявала често. Ами тя тоталитарната власт затова е тоталитарна, защото се употребява непрекъснато. Има много примери на диктатори, които са си умрели от естествена смърт, след като дълго са употребявали тоталитарна власт. Сталин например. Тъй, че първата мисъл по-горе трябва внимателно да я претегляме. Виж втората (на Макиавели) ни насочва каква е идеята на цветните революцийки – народът да стане враг на правителството. Народът значи трябва да стане враг на правителството. Как? Ами виж мисъл номер 3. Какво беше? Три неща, три важни за мен неща ти ми кажи…. Първо ми кажи на глас, че трябва да се напалят нощните лампи на недоволството, та да почнат да се блъскат в тях пеперудеци, които насочваш са ограничават властта на правителството. В булгеЙриън кейс имаме плющене на шкембета по павета, но все тая – представете си, че в шкембето на пеперудека има повече мозък, отколкото в главата му, а паветата светят в нежно жълто. Ето ви го. Идваме до мястото, където е заровено кучето – второ, нека разбера…че има независими организации, които отслабват властта на правителството. У-ха-а-а-а, независими организации значи. Независими от кого? От правителството. Ами може ли да са зависими от някой друг? Гледате ли какво става в Грузия? Чуждестранен агент – организация, която получава повече от 20% от финансирането си отвън. Бясна съпротива. Ами как иначе. Най-важната точка на цветната революцийка се поставя под въпрос. Финансираните отвън организации, които да ограничават властта на правителството. Ама чакай, бе, Витанов, то правителството може и да не е диктатура? Няма значение, драги мои, няма значение. Не забравяйте: намери пеперудеци, които да ти реализират интересите за собствена сметка. Велика доктрина. Браво на тези, които я прилагат. А какво мисля за пеперудеците ли? Я по-добре не питайте.
И идваме на трета точка – отказ на населението да се съгласява и подчинява на правителството. Тъй, тъ-ъ-ъй, то си е ясно. Палим лампите лъжовни, пращаме пеперудеци да се блъскат по тях с цел населението и то да се върже на голата кука и да почне и то като пеперудеците. Ама пеперудеците са платени. Абе, Витанов, няма значение. Целта е да се свали правителството и да се сложи такова, което ще реализира интереса на тия които палят лампите и плащат на пеперудеците. Да ви се струва познато?
Баш булгеЙриън вершън ъф колоур рИвУлюшън. Некадърно изпълнена и по трите точки. Резултат. Бате ви Бойко се връща на бял кон. Ами какво да прави човека? Нито цветна революцийка му спретнаха като хората, нито преврат направиха като хората. Изключително логичен резултат и логичен завършек на процесите в последните 4 години.
Циркът продължава. Наслаждавайте се на Кукленото шоу.
Да погледнем Украйна. Там, кой знае какво не се случва извън онова, което ви е прогнозирано. Руснаците напредват полека. Равновесната точка на фронта я няма, украинците не могат да спрат руското настъпление. Няма достатъчно пушечно месо. Предвиди ли го Витанов? Предвиди го. Кой си потроши устата да ви говори за фон Молтке – като няма армия да защитава територията и територията заминава. Ето гледайте. Ама сега украинците щели дананасят удари в дълбочина в Русия. А, да-а-а-а. Да се приготвим за десетки часове пожари по украински супермаркети, където ще експлодират домати и краставици и ще гори мазилка и ламаринени плоскости за покрив. Да не си помислите, че ще гърми и гори нещо друго. Не-е-е, домати и ламаринени плоскости за покрив са, това е положението. Абе, може и някоя краставица и някой компир да гръмнат, ама това ще е в рамките на статистическата грешка.
Наблюдавате ли обаче, как и тук се играе сценката с лампата и пеперудека. Пеперудека вече е омаломощен да се блъска в лампата на която пише – Великата перемога/победа/. Обаче постепенно му усилват светлината. Ей ти пари, ей ти оръжия, ей ти далекобойни оръжия. И пеперудека се блъска ли блъска. Ама тези, дето усилват светлината на лампата не знаят ли как ще свърши тая работа? Знаят разбира се, знаят. И ще гледат да закарат още пеперудеци да се блъскат по лампата. Как да го формулирам тук съвета. Ето как
Съвет на Витанов: Не бъди пеперудек, който се блъска по лампите, палени от други. Бъди от другите, които палят лампите, за да се блъскат пеперудеците по тях.
Защото един ден лампата на великата перемога ще бъде угасена. И пеперудеците ще изпадат по земята от немощ. А защо ще бъде угасена лампата. Заради Тайван. Ама там сега, САЩ като се начоголят и ще нанесат поражение на китайската армия. Я-я-я-я, нова лампа светнала. Напред пеперудеци! А ние да помислим докато пеперудеците си блъскат главата. Значи китайската армия нямало да се съпротивлява много. Ба-а-а-а, то не само американците имат интерес да запазят имперския си статус. И китайците имат интерес да придобият такъв. И второ, властта в Китай не иска да пада. Тъй, че почне ли тарапаната, Китай ще се бие с пълна сила. Оставете таз песен любовна, дето ограничен удар на американската армия щял да свърши работа. На таз ламБа могат да се блъскат само пеперудеци хептен без мозък. Конфликт между САЩ и Китай за Тайван има като на-вероятен сценарий голяма ескалация, включително и такава, свързана с потъващи самолетоносачи и ядрени удари. Да се готвят две български роти – теляци и готвачи. Че то друго не остана май да пращаме по мисии в чужбина. Щото пеперудеците се блъскат по ламБата на която пише: НАТО ви пази. Тъй, тъ-ъ-ъй, искаш ли мир, готви се за война. Нали тъй е написал някой на слънцето, пеперудеци блъскащи се мои. Политиката е продължение на войната с други средства. Политиката е война. Който се наведа и се дупи, тъй, че носът му да оре земята, винаги свършва зле в политиката. Това е положението. Затова се молете на СВЕТАТА САЛФЕТКА. Щото с тая пУлитика (вчера ви писах, каква е разликата между политика и пУлитика – Политиката е продължение на войната с други средства. ПУлитиката е просто продължаване на навеждането със същите средства) далеч няма да стигнете. И то се вижда от километри и си е природен закон: Като се навеждаш на запад, задникът ти остава оголен на изток. Стой изправен, не се блъскай като пеперудек по нощни лампи. Не виси като шаран на голи куки. Не крякай като юрдек насред Шадравана. Ама кой ли слуша….
Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 672 дни.
Броячът си върти. 21 месеца са 642 дни. Значи, 21 месеца валидност. 22 месеца са 673 дни.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 775 дни. 25 месеца са 761 дни. Две години и 1 месец значи. 26 месеца са 792 дни. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, тогава някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 775 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Не се очакват проблеми с ковида и до средата на юни. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 775 дни, тогава ще ги взема насериозно. Две години и месец отгоре валидна прогноза, юрдечета крякащи мои. Времето показа, кой колко струва. Броячите въртят.
Що се отнася до коклюша или магарешката кашлица, спокойно. Засега има клъстерно разпространение. Описах ви и два сценария. При сценария на ефективни мерки, максимумът трябва да дойде къмто 24 май и вълната да спадне след още 4 седмици. При неефективни мерки, максимумът се очаква да дойде в края на първата седмица на юни и вълната да спада още 6 седмици. Да видим. Коефициентът на разпространение засега не е голям, тъй, че вършете си работата спокойно, просто трябва малко повишено внимание. Пазете децата, внимавайте в детските градини и училищата, където могат да възникнат клъстери от заразени.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор Проф. Николай Витанов
Източник Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *