Проф. Джон Миършаймър обясни как може да се постигне мир в Украйна

Свят

Украйна трябва да се съгласи на неутрален статут и да прекрати всички видове сътрудничество със Северноатлантическия алианс, предложи американският професор Джон Миършаймър в интервю за Judging Freedom.

„Многократно съм казвал, че трябва да направим това, което следва: да подтикнем украинците към неутралитет и към разрив на всички връзки с НАТО. Освен това, ние сме длъжни да прекратим да оказваме на Украйна икономическа и военна помощ», отбеляза той.

Според професора сега украинските въоръжени сили претърпяват ужасяващо поражение на бойното поле, докато балансът на силите бързо се променя в полза на Русия. Той също така добави, че западната помощ вече няма да може да промени ситуацията.

Миършаймър отбеляза, че съюзниците не разполагат с оръжия, които е необходимо да бъдат предоставени на Киев. Освен това те не са в състояние да решат възникналия проблем в украинската армия по отношение на живата сила, заключи експертът.

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на среща с ръководството на въоръжените сили на 2 април заяви, че загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на годината надхвърлят 80 хиляди човека. Той добави, че след провала на лятното контранастъпление противникът безуспешно се опитва да се укрепи на определени участъци на фронта. Но руската армия продължава успешно да изтласква украинците на запад. Само през март в Донецката Народна Република са освободени населените места Невелское, Орловка, Тоненкое, Красное, както и село Мирное в Запорожка област.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *