Проф. Иво Христов предупреди президента: Правителство с третия мандат би било форма на политически бушон, импотентно

България отблизо
Правителство с третия мандат би било форма на политически бушон, импотентно политическо същество, зад което ще се скрие отговорността на всички основни политически сили.

„България е един от най-големите производители на боеприпаси, които в момента кой знае защо присъстват на украинския фронт. Ние вече сме там, въпросът е да не сме там директно като страна, защото едно е да си играеш на война, друго е да усетиш войната“, коментира Христов.

По думите му българската политическа система е умряла, но още не го знае и живее активен задгробен живот.

„В България има силни авторитарни нагласи. Огромна част от населението инфантилно очаква, че силният Крали Марко ще отмени земното притегляне и ще ги накара да летят като гълъбици. Сложните проблеми не се решават по прост начин. Между простото и изпростяването има една крачка и ние сме я направили“, категоричен е гостът.

Според него българските политически партии не могат да отговорят на въпроса интересите на коя социална група представляват, защото искат да бъдат всичко.

Tagged

1 thought on “Проф. Иво Христов предупреди президента: Правителство с третия мандат би било форма на политически бушон, импотентно

  1. ПРОФЕСОР ХРИСТОВ , препрочетох многократно написаното от Вас , с една дума ние сме в тунел ….БЕЗ ИЗХОД !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *