Проф. Радулов: Няма какво да се лъжем, Борисов и Божков са имали контакти и то много близки!

България отблизо

„Не е въпросът само в това какви са били контактите на Васил Божков с държавната администрация и висши държавни служители, а какви са контактите на всички богати хора с тези управляващи“.

Васил Божков публикува есемеси, за които хазартния бос твърди, че са с премиера Бойко Борисов и, в които е намесено името на Мая Манолова.  Експертът разясни: „От това, което казват Божков и Манолова, ако наистина са те, разбрахме, че тя е поискала пари от него, но той по молба на премиера не ѝ е дал. Тоест, ако някой има отношения с г-н Божков, много близки, така че да дава или да не дава пари, това, видно от есемесите, не е Мая Манолова, а премиерът“.

Няма какво да се лъжем, има такива контакти между Божков и управляващите на най-високо ниво, и те са много близки“, коментира още експертът по национална сигурност.

Проф. Николай Радулов коментира и множеството опити на обвиняемия бизнесмен Васил Божков да дестабилизира държавата с чатове, комикси и съмнителни документи.

„Според мен, подадената информация от Божков цели да накара хората да се замислят. Ако имаше идея да участва в политически проект, то нямаше да го разгласява. Многократно сме чували, че е давал пари на хора и политици. Често хора или служители проговарят, чак когато са уволнени или засегнати“, завърши бившият главен секретар на МВР.

Заявката за политически проект на Васил Божков показва, че той не е лишен от чувство за ирония. Мисля, че той е достатъчно умен, за да разбере, че няма как да оглави такъв проект“, смята Николай Радулов.

Ако имаше намерение да възложи на друг, обявения от него политически проект, нямаше да го пуска в публичното пространство, допълни експертът.
Според него подаваната чрез постове във „Фейсбук“ информация от укриващия се в Дубай бизнесмен цели да накара хората да се замислят и постига този ефект, пише в своя статия информационна агенция epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *