Проф. Радулов предлага България да контролира границата с балони, които използва Китай над САЩ

България отблизо
Наблюдаваме тенденция на развитие на тази мигрантска вълна. Това каза експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов по темата с нелегалните мигранти, които влизат на територията на страната ни. По думите му, заради високия брой дела, прокуратурата гледа да мине със споразумение с трафикантите, което предполага по-ниска присъда, вкл. и условна.

Напоследък ръководителите на тези малки групи са мигранти, които са минали по тези пътища, били са по центровете, които играят ролята на филтри, и след това се оказват водачи на такива групи. Абсурд е да си мигрант с неизяснен статут и да се разхождаш през страната, коментира проф. Радулов.

Той не смята, че струпването на жива сила по границата ще уплаши мигрантите и призова за смяна на концепцията за опазване на българо-турската граница. Не пропусна да напомни, че Европейският съюз отпуска средства за закупуването на най-различни технически средства като термокамери и дронове.

Според него друг ефективен метод за наблюдение на държавната граница са добилите популярност в последно време балони, които използва Китай над САЩ. Тези балони са евтино средство за наблюдение, които се използват в редица страни и ние също бихме могли да използваме такива, предложи проф. Радулов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *