Путин обяви дали новите руски оръжия превъзхождат тези на НАТО

Свят

Руският президент Владимир Путин заяви, че най-новите руски оръжия са по-добри от тези на НАТО. Той говори по време на среща с участниците във форума „Всичко за победата!“.

„Разбира се, ако сравнявате съвременното въоръжение на НАТО и въоръжението от последния период на съветската епоха, там то отстъпва в някои отношения, между другото, не винаги. А ако вземете нашето най-ново въоръжение, то очевидно превъзхожда всички. Това е очевиден факт“, заяви руският лидер.

Президентът изтъкна, че става дума за ракетно оборудване, бронирани машини и всички оръжия, използвани на бойното поле.

Сред постиженията на руския военно-промишлен комплекс президентът отбеляза почти пълното обновяване на стратегическите ядрени сили.

„Днес имаме почти напълно, на 95 процента, обновени стратегически ядрени сили, а военноморският им компонент – почти на 100 процента. Това е добър, надежден тил за нашата стратегическа сигурност. Тил и в буквалния, и в преносния смисъл на думата.“

ВСУ е терористична организация

Украинските въоръжени сили са се превърнали в истинска терористична организация, заяви Путин. Той разказа история за жител на Донецк, който, след като излязъл от дома си, станал жертва на украински танкер. Президентът отбеляза, че мъжът е бил застрелян, защото според Киев цивилните жители на Донецк са „терористи“. Подобни действия са неонацизъм, подчерта държавният глава.

Работата на лекарите е важна част от успеха на СВО

Работата на медиците е от особена важност в една специална военна операция, отбеляза Путин. „Лекарите и на фронтовата линия, лекарите във военните болници, лекарите в гражданските лечебни заведения правят всичко, за да подкрепят нашите момчета, да им окажат помощ, подкрепа, да приложат навреме най-новите средства, най-новите методи на лечение, а това е най-важният компонент на всички успехи.“

По-рано, на 17 януари, бившият ръководител на мисията на посолството на САЩ в Саудитска Арабия Дейвид Рандъл и бившият съветник на Централното командване на САЩ Майкъл Гфелер заявиха, че „чудодейните оръжия“ на НАТО не са успели да осигурят на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) успешна контраофанзива.

Преди това, през септември 2023 г., Путин заяви, че Русия работи върху разработването на оръжия, основани на нови физически принципи, тъй като те ще гарантират сигурността в дългосрочен план.

Източници: Известия, ТАСС, РИА Новости

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *