Първан Симеонов с шокираща прогноза за изборите. Борисов трябвало да избира между здравето и красотата, или да удуши народа в прегръдките си

България отблизо
Дали ще има избори 2 в 1, всичко зависи от Борисов. Ако продължават след изборите да се сражават, защото за тях е важно София да вземат, следователно трябва да се сражават с ГЕРБ до местните избори и Борисов дава това сражение, това е първи вариант.
Разбира се, за него е по-добре да ги удуши в прегръдката си, ама не виждам много да иска. Това коментира социологът Първан Симеонов по Нова телевизия.

Борисов може да реши и да играе имиджово и да търси на всяка цена някаква красота преди местния вот, което означава да не е във властта преди местния вот, да не е мишена, защото местният вот му е важен. Така че всичко зависи от това дали Борисов ще избере здравето или ще избере красотата. Аз, ако съм Борисов, няма да искам избори 2 в 1, допълни Симеонов.

На изборите едните ще вземат милион и нещо гласове, другите милион и нещо по-малко, няколко хиляди ще има и за Костадинов. БСП се върна там, защото то там е мястото й, тя е консервативна сила, и е в хартиената коалиция с ГЕРБ и ДПС. Въпросът е дали ще влезе някой по-малък, примерно някаква коалиция, нещо Слави, нещо Янев, има и други кандидати, смята той.

От другата страна са „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Ако стане пак такъв един равновесен парламент и пак стане блокаж, и то тогава новите избори например наистина стават пак опция. Да не говорим, че Костадинов събира подписи, Трифонов събира подписи и започват да настояват да станат избори 2 в 1 или вече три в едно наесен. Какво ще имаме, местни избори, национални избори и референдум плюс балотаж тук таме, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *