Радев: „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на бившите управляващи

България отблизо
Картината на кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо с държавата – да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата. Това заяви днес в отговор на журналистически въпроси президентът Румен Радев.

Попитан за заседналия край Камен бряг кораб, държавният глава посочи, че служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море. „Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника“, заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика.

 

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване“.

Бившите управници завещаха на България огромна криза и безпътица.

От нас зависи дали ще дозатънем в блатото, или ще продължим напред, каза президентът.

Tagged

1 thought on “Радев: „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на бившите управляващи

  1. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ е истинска находка за България след тридесет години на срив след срив, на обсебвана от бездарни и негодни субекти власт. Той е като светъл лъч и надежда за нормалните българи, за които България е идеал и кауза на живота им! Време е да разберем това, за да се откъснем най-после от безпътието и отчайващата мизерия на битието ни, където властва лъжата и лицемерието! При Румен Радев е безспорно и истинско всичко – и образованост, и етика, и стил. Това е нашият Президент – на порядъчните хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *