Радев разби ГЕРБ: Дори приятелите им от САЩ ги цапардосаха!

България отблизо

Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Както виждате, мотивите са били политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените ресторанти и търговски обекти, е очебиен и няма никаква здравна логика.

Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво праща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник“, заяви Румен Радев.

Той подчерта, че не е опонент на правителството. „Винаги съм бил обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Ако правителството се беше вслушвало по-рано, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика на Сената на САЩ.  Тя отразява всички неща, за които говоря от началото на мандата и за които хората протестираха.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ и ако не се вслушва в моите послания, които последно дадох на 1 февруари, то поне да слуша оценките и препоръките на нашия стратегически партньор“, каза в заключение той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *