Радев твърдо! България е суверенна държава и никой не може да ни поставя искания и ние няма да приемем никакви искания /ВИДЕО/

България отблизо

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е огромна. Няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас. Трябват ефективни закони срещу корупцията. Тази борба не трябва да е само предизборно говорене. Следващият парламент да се ангажира с ефективна съдебна реформа, за да не влизат повече българи в списъка „Магнитски“. Това каза в първи коментар президентът Румен Радев след като в петък американското финансово министерство включи имената на петима българи в санкционния списък „Магнитски“. 

„Нека да е ясно, че партиите на войната нека спечелят изборите, да съставят правителство  и да поемат отговорност  за решението българската армия да даде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират.

 

Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз категорично съм против изпращане на въоръжение от резервите на българската армия в зоната на военните действия“, каза още Радев в отговор на въпрос за неговия импийчмънт.

България има ясна позиция и категорично осъжда позицията на Кремъл. Но смятам, че този конфликт може да има и мирно решение. Това заяви още президентът.

 

 

„Служебното правителство изпълни решението на 48 НС за военна помощ за Украйна. Но правителството трябва да е ангажирано преди всичко с член 9 от Конституцията, който гарантира сигурността и здравето на българските граждани“, каза Радев.

Що се касае до това решение и призиви за бивши народни представители, нека не забравяме, че те се разминаха с очакванията и надеждите от българите

48-то Народно събрание се разпусна от страх, саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция.

Това НС приеме съдбоносни решения без оценка на риска и не прие предложените от съдебното правителство предложения за модернизацията на армията ни“, каза още държавният глава.

Трябва реална, ефективна борба с корупцията, за да бъдат отпушени процесите в страната. Народното събрание блокира важни закони, свързани с Шенген и Еврозоната. Проверете защо саботираха тези закони – дали не е заради корист и лобизъм.

България е суверенна държава и никой не може да ни поставя искания и ние няма да приемем никакви искания. Това е силен политически сигнал и го приемаме като помощ от стратегически сътрудник.

Вие как мислите? Ще повлияят разкритията на „Магнитски“ и трябва ние да си вършим работата, а не някой отвън да ни ги посочва. Трябва да се ангажираме сами с проблемите си и тогава ще се оправят нещата“, посочи още държавният глава

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *