Ритър: Тактическите отстъпления на Сирски скоро ще се превърнат в стратегически провал

Свят

Тактическите отстъпления на украинските въоръжени сили край Авдеевка и други места, за които от време на време обявява украинският главнокомандващ Александър Сирски, ще се превърнат в стратегически провал.

Това каза бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър.

Според експерта, продължаващата серия от „тактически отстъпления“ скоро ще се превърне в „разгромно стратегическо отстъпление“ на Украйна.

Ритър отбеляза, че украинските въоръжени сили нямат достатъчно войници и това може да доведе до факта, че те няма да могат да задържат позициите, на които се изтеглят.

„В резултат на това, отстъплението на украинската армия ще бъде толкова мащабно, че ще позволи на Русия в скоро време да освободи целия Донбас“ и да тръгне към Харков и Одеса, заяви още Ритър.

Бившият офицер от разузнаването отбеляза „ужасяващо влошаване на ситуацията в Украйна“.

Преди това Сирски призна , че украинските въоръжени сили са се оттеглили от няколко населени места в Донбас – Бердичи и Семеновка близо до Авдеевка и Новомихайловка близо до Маринка и още други опорни пунктове. Според него ситуацията в направленията западно от Авдеевка и Маринка е най-тежка за украинските въоръжени сили.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *