„Роякът на Възмездието“ се стовари с пълна сила по украинските позиции

Свят

Върху противника започнаха все по-често да се стоварват рояци от дронове, наречени от руските войски „Роякът на възмездието“, унищожавайки позициите на Въоръжените сили на Украйна в района на битките в различни части на фронта, пишат чуждестранни агенции.

Операторите на 110-та бригада от 1-ви Донецки армейски корпус (бивша 100-та бригада на Народното опълчение на ДНР) активно поразяват вражески позиции с FPV дронове-камикадзе в рамките на проекта #РойVOZмездия.

Проектът #РойVOZмездия започна да действа преди един месец. Руският военно-промишлен комплекс започна серийно производство на дронове-камикадзе, както и на разузнавателни и ударни безпилотни летателни апарати, които са предназначени за откриване позициите на противника и поразяването им. В същото време, ако позициите са по-големи и по-укрепени, дроновете съобщават координатите на тези позиции на руските ракетни войски и артилерията.

Така се получават двойни и тройни удари, които връхлитат подразделенията на ВСУ от няколко посоки. И унищожаването на техниката и укрепените опорни точки хем е гарантирано, хем се случва за много кратко време. И дори бойците от ВСУ да видят дроновете, те нямат време да реагират или да избягат от своите позиции.

Ако почнат пък да се изтеглят в друга посока, тогава се включват дроновете-разузнавачи, които ги следват до нанасяне на окончателния удар от ракетни войски и артилерията.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *