Румен Радев: Купеният вот и фалшификациите отнемат вярата на хората в справедлива България! Гласувайте, защото вие сте носителите на промяната!

България отблизо

Гласувайте, за да не допуснете купения вот да решава вместо вас, призова държавният глава Румен Радев.

Президентът  упражни правото си на глас. Той пусна бюлетините си в урните в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Пред журналисти той заяви: Гласувах за прозрачното и ефективно управление на София и нейното бъдеще като модерна зелена европейска столица. Искам да призова гражданите масово да гласуват. Да не допуснат купени и корпоративен вот да определя тяхното бъдеще. Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират организацията и самото доверие в изборния процес“, подчерта президентът.

 

„Протестният вот се изразява по друг начин и много е важно да има доверие в изборния процес. Много от хората не отиват да гласуват, защото нямат доверие, че техният вот ще бъде отчетен коректно„, каза още той.

„Заради огромния брой недействителни бюлетини и сигналите за нередности ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда, парламентарно представените политически партии, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от изборния процес. Машинното гласуване ще реши проблема с недействителните бюлетини. Много хора не отиват да гласуват и тук е огромният проблем“, заяви държавният глава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *