Румънски експерт: Суровикин ще нанесе три болезнени удара на ВСУ преди руското настъпление

Свят

Генерал Сергей Суровикин ще нанесе три обезоръжаващи удара по украинската армия преди настъплението на руските войски. Това заяви румънският военен експерт Валентин Василеску.

 

През есента генерал Сергей Суровикин бе назначен за командващ руските войски в зоната на специалната военна операция. От този момент военната тактика на въоръжените сили на Руската федерация претърпя забележими промени: от октомври започна методичното унищожаване на критичната инфраструктура и складове на Украйна, което лиши въоръжените сили на Украйна от настъпателна инициатива, която те за кратко прехванаха в началото на септември.

Тъй като темпът на ракетните удари продължава, Василеску твърди, че Суровикин подготвя сцената за мащабна руска военна офанзива през 2023 г. Според експерта, преди мащабна атака, генералът е решил да нанесе три обезоръжаващи удара по въоръжените сили на Украйна, което ще даде неоспоримо предимство на въоръжените сили на РФ. Интересното е, че и трите удара са неразривно свързани с ракетни удари по военни и енергийни обекти.

„Първо, унищожаването на електропреносната мрежа изолира ключовите бойни зони. Това прекъсва притока на западните оръжия и мобилизираните войски към фронтовата линия. Второ, унищожават се складове с оръжия и боеприпаси по границите на Украйна. Трето, създават се безопасни коридори за руската авиация, тъй като ударите унищожават системите за ПВО на Украйна на дълбочина най-малко 100 километра от линията на фронта“, каза Валентин Василеску.

Анализаторът подчертава, че планът на Сергей Суровикин има дългосрочна перспектива. В резултат на това руската армия ще получи пълна свобода на безопасно движение в южната, централната и северната част на фронтовата линия. Войските ще получат почти неограничени възможности за маневриране в широк район, което ще позволи да се заобиколят вражеските части от фланговете и да се хвърлят войски в тила, уверен е Василеску.

„Хвърлянето на тактически или оперативен десант отвъд украинската отбранителна линия ще създаде буферна зона между частите на въоръжените сили на Украйна и останалата част от Украйна. Ще има обкръжаване на украинските армейски корпуси, унищожаване на техните бригади, изолиране на батальони и блокиране на всяка част поотделно“, ​​уточни експертът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *