Русия ГНЕВНО и КАТЕГОРИЧНО: САЩ да ВЪРНАТ НАТО на границите на…

Свят

Напоследък САЩ, които съзнават пълното си безсилие пред руската ядрена и конвенционална мощ, съвсем изнагляха със своите санкции. Не защото са много храбри, а понеже Кремъл не им остави никаква друга опция.

През ден, през два слушаме техните ялови призиви от медиите, от Държавния департамент или от Белия дом, че въвеждат нови и нови санкции, докато Русия не се изтегли от някъде.

Москва трябвало веднага да напусне Донбас. Да върне Крим. Да се подчинява на всички невнятни и психотични искания на Киевския режим. Да спре поддръжката си за легитимното правителство на Сирия и да остави САЩ да се вихрят из страната като слон в стъкларски магазин, заедно със своите отрочета от Ислямска държава и различните техни производни.

Да не помага на Иран и КНДР. Да си „признае“ за малоазийския Боинг, който бе свален от украинската армия на украинска територия. Да се покае и „признае“ за „виновна“ в това, че англичаните използваха Новичок срещу обикновени хора, в техния град Солсбъри. И до тяхната лаборатория за производство на химически вещества. Която е една от малкото лаборатории по света, дето все още не прекратила „работата си“.

На всичко отгоре, САЩ „искат“ Русия да даде „гаранции“, че нямало повече да „трови“ своите граждани. И да пуснела в РФ „международни“ наблюдатели, които да потвърдят това?! Как ви се струва? Нагло, нали?

Още по-добре ще е, ако се скара с Китай, за да се чувстват янките по-удобно и комфортно, когато ограбват безмилостно целия свят.

Накрая, като нямаше какво друго да правят, янките призоваха Русия да се изтегли от Абхазия и Южна Осетия, на позициите от преди събитията през 2008 г. Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Хезер Науерт, се опита почти да нареди на РФ, да се изтегли от Южна Осетия. Защото Щатите, видите ли, се придържали към спазване на „международно признатите граници“. Остава само да попитаме, когато янките бомбардираха Сърбия, напълниха я с обеднен уран и откъснаха от нея Косово, тогава също ли се придържаха към международно признатите граници?

Припомняме, че преди 10 години, по заповед на тогавашния грузински президент Михаил Саакашвили, армията на Грузия започна интензивен ракетен обстрел, по нищо не подозиращите и спящи мирни жители на Южна Осетия. След което грузински пехотни и танкови подразделения нахлуха в столицата Цхинвали. Само няколко часа след това, военни подразделения на Руската федерация вече бяха в Южна Осетия и за броени дни прогониха частите на Саакашвили. Този сблъсък бе наречен по-късно „пет дневната война“. Руските военни части спряха само на 70 километра от столицата на Грузия Тбилиси. А грузинците и досега си плюят в пазвите, задето руснаците не продължиха напред.

Именно този навик на англосаксите да обвиняват Русия за своите злодеяния, предизвика справедливия гняв на обикновените хора в Руската федерация. Те коментираха, че ако американците искат Русия да се изтегли от Южна Осетия, то преди това самите САЩ са длъжни да се махат от границите на Русия. И да върнат базите и войските на НАТО, към границите, очертани още от Варшавския договор. Както и да се забрани документално на САЩ и НАТО да се приближават до границите на държава, която не е член на този военен блок.

Вие май забравихте, припомнят руските хора на Вашингтонските ястреби, че ваши войски и военни бази са разположени по целия свят. Та, когато ги изтеглите от територията на суверенните държави, и ги върнете в САЩ, тогава давайте ум и на другите, заявяват хората в социалните мрежи.

И трябва да отбележим, че по този въпрос, хората изразяват мнението на руския народ и на неговите ръководители. Не веднъж официални представители на руското външно министерство са заявявали, че САЩ и НАТО трябва да спрат разширяването си на Изток, към границите на Руската федерация. Защото това създава опасност преди всичко за самите САЩ и за европейските страни, в които има ракети на САЩ с ядрени бойни глави, насочени към Русия.

И още защото безумното разширяване на НАТО, може във всеки момент да предизвика конфликт, който да се превърне в Трета световна война. В следваща световна катастрофа и нов, зловещ Армагедон.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия ГНЕВНО и КАТЕГОРИЧНО: САЩ да ВЪРНАТ НАТО на границите на…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *