Русия громи остатъците от украинския Военно-промишлен комплекс и чуждите наемници

Свят

Руското министерство на отбраната съобщи, че тази седмица са атакувани цели в Украйна с хиперзвукови ракети „Циркон“ и аеробалистични ракети „Кинжал“. Това се посочва в сводка на руското МО, предава ТАСС.

„От 23 до 30 март Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха един масиран удар и 57 групови удара с прецизни оръжия с голям обсег на действие от сухопътен, морски и въздушен тип, включително хиперзвукови ракети „Циркон“ и аеробалистични ракети „Кинжал“, както и безпилотни летателни апарати, по украински военни обекти и поддържащата ги инфраструктура.

В резултат на ударите бяха поразени предприятия от военнопромишления комплекс, центрове за вземане на решения на въоръжените сили и Службата за сигурност на Украйна, цехове за производство на безпилотни катери, арсенали, горивни бази, съоръжения за противовъздушна отбрана и енергетика, както и пунктове за временно разполагане на части на силите за специални операции и чуждестранни наемници. Целите на ударите са постигнати. Всички набелязани цели са поразени“, се посочва в сводката.

На 25 март руските сили нанесоха удари по Киев, като вероятно са използвали ракети „Циркон“, съобщава украинското издание Defence Express.

Източник: Агенция „Фокус“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *