петък, април 19, 2024
Начало > Свят > Русия създаде не само първата, но и най-евтината ваксина срещу коронавирус в света! Ето по колко ще се продава!

Русия създаде не само първата, но и най-евтината ваксина срещу коронавирус в света! Ето по колко ще се продава!

Свят

Руската ваксина срещу коронавирус ще струва не повече от хиляда рубли (близо €11) за доза, съобщи ТАСС. Агенцията се позова на Игор Артемьев, ръководител на Федералната антимонополна служба.

„Разбираме, че тарифата може да бъде доста висока, да речем, в рамките на хиляда рубли, до хиляда рубли на доза, тъй като ваксините се произвеждат в сравнително малки партиди и те се нуждаят от капитал за разширяване на производството„, каза Артемьев.

Той подчерта, че цената ще продължи да пада допълнително.

Общо от началото на пандемията в света са регистрирани 35 милиона случая, 25,6 милиона са се възстановили, над милион души са починали. В Русия вече са идентифицирани над 1,2 милиона души с COVID-19.

Според руския президент Владимир Путин страната се нарежда на 40-то място в света по брой случаи на 100 хиляди граждани, а по брой смъртни случаи – на 100-то място. Освен това Руската федерация стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19.

В коментар на ИСТИНАТА  ще кажем, че цената никак не е висока, а и ще пада още. Да не забравяме, че това е цената на единствената работеща ваксина в света до момента. Русия можеше да иска стотици евро за една доза. Но не го прави. Точно обратното. Фиксира една нормална, дори ниска цена, за да предотврати ограбването на хората, което западните фармацевтични концерни готвят на света.

На всичко отгоре руската ваксина ще е и най- ефикасна, защото третата фаза на тестване се извършва в няколко държави вече повече от месец и няма никакви странични ефекти. Това е така, поради простата причина, че ползва вече многократно тестван метод за доставяне на клетките, които предизвикват имунна реакция.

Ваксината на АстраЗенека беше спирана няколко пъти и доработвана поради грешки в клиничните тестове.

За съжаление нашите продажни управници ще ни набутат да купим по-скъпа и неработеща ваксина – месеци след като вече Русия и партньорите им ще бъдат ваксинирани и в безопасност.

Това е разликата да сме в съюз със Запада или с Русия. Русия се грижи за здравето и живота на хората, докато Западът се грижи само за  печалбите си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *