Русия съобщи за разгром на две бригади от ВСУ и пълното превземане на Очеретино

Свят

Руското министерство на отбраната съобщи за пълното превземането на уж „непревзимаемата“ крепост в Очеретино, северозападно от Авдеевка в Донецка област, от части на групата войски „Център“. Информацията разпространи Би Би Си.

Съобщава се, че формирования на 24-та и 115-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили са били разбити в районите на селищата Архангелское и Новгородское на самопровъзгласилата се „Донецка народна република“ (ДНР).

Министерството на отбраната съобщи също за унищожаването от „оперативно-тактическа авиация, ракетни войски и артилерия“ на склад за ракетно оръжие западно производство в Одеса и радиолокационна станция в Харковска област.

Както отбелязва Павел Аксьонов, военен кореспондент на руската служба на Би Би Си, настъплението на руските сили в района на село Очеретино все още не е прераснало в много дълбоко настъпление, но демонстрира, от една страна , умората на украинската армия, а от друга, повишената способност на руската армия да реагира на кризи и да се възползва от тях.

След като превзеха Очеретино, руските войски продължават да напредват на запад към град Покровск, но може също да тръгнат и на север в посока Часов Яр, за да обкръжат украинските части в съседния район.

Припомняме, че още на 2 май в коментар за агенция Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин, началник на оперативно-стратегическата група войски „Хортица“ заяви, че руските войски са успели да пробият и да се закрепят в Очеретино в Покровски район.

Източник Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *