Русия удря гъбата на САЩ и в Космоса! Ето какво ще направи!

Свят

Новият шеф на Роскосмос рапортува виртуално на Путин как Руската федерация се оттегля от международната станция.

Руската държавна корпорация за космически дейности „Роскосмос“ ще се оттегли от проекта за Международна космическа станция (МКС) и ще си направи собствена орбитална космическа станция

Това беше обявено след виртуална среща във вторник между генералния директор на „Роскосмос Юрий Борисов и руския президент Владимир Путин, съобщи руската агенция „Интерфакс“, цитирана от БНР.

Западните санкции срещу Русия могат да доведат до катастрофа на Международната космическа станция, предупреди днес ръководителят на руската космическа агенция Роскосмос, призовавайки за отмяна на западните санкции.

„Разбира се, че ще изпълним всичките си задължения към нашите партньори, но решението и излизането от тази станция е вече взето“, каза Борисов. Според Борисов Москва бързо ще се справи със задачата да направи Руска орбитална космическа станция (РОСС).

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който освобождава Юрий Борисов като вицепремиер и го назначава за шеф на „Роскосмос“. Това означава, че шефското място в руската космическа агенция вече не е свободно.

Освен това новият ръководител на космическата агенция заяви, че основната цел на „Роскосмос“ ще бъде да предостави на руската икономика необходимите космически услуги, като навигация, комуникации, предаване на данни, метеорологична и геодезическа информация.

„Изграждането на собствена руска космическа станция ще бъде ключов приоритет в усилията на „Роскосмос“ за пилотно изследване на космоса“, каза изпълнителният директор на „Роскосмос“ Юрий Борисов. „Ще продължим пилотната програма в съответствие с одобрените планове. Нашите основни приоритети ще бъдат насочени към изграждането на руска космическа станция“, каза той по време на срещата си Путин.

Източник: segabg.bg

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *