Руската армия нанесе поразяващ удар по украински военни предприятия

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар по предприятия на украинския военно-промишлен комплекс, произвеждащи авиационни двигатели и боеприпаси за минохвъргачки.

Всички съоръжения бяха поразени. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Тази сутрин въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточно оръжие с голям обсег на въздушно и морско базиране по предприятия от военно-промишления комплекс на Украйна, извършващи производство и ремонт на авиационни двигатели, електронно и комуникационно оборудване, боеприпаси за минохвъргачки, както и заводи, произвеждащи гориво за военна техника на въоръжените сили на Украйна.

Целта на удара е постигната. Поразени са всички обекти“, съобщи руското министерство на отбраната.

Припомняме, че това е един от хилядите епизоди, когато руската армия громи военни предприятия, чужди наемници и тежка техника на украинските сили. Така че сега от военно-промишленият комплекс на Украйна не е останало почти нищо, а ВСУ чака подаяния от Запада, които или не идват, или идват на час по лъжичка.

В крайна сметка дори най-големите радикали в Украйна започват да разбират, че не могат да победят Русия, а западната „помощ“ е толкова, колкото военните действия да продължат и да загиват още украинци по фронтовете на войната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *