Руската армия настъпва и нанася удари по целия фронт!

Свят

Руската армия настъпва в Донбас и нанася удари почти по цялата фронтова линия, пишат агенциите.

Информацията беше потвърдена от украинския генерален щаб.

Според украинската страна съюзническите сили настъпват в Артьомовско и Авдеевско направление.

Руските войски съсредоточиха усилията си за достигане на административните граници на ДНР и задържане на завзетата територия.

„Руската армия обстрелва въоръжените сили на Украйна по цялата линия на фронта, като осигурява инженерно оборудване на позициите в определени райони и провежда въздушно разузнаване“, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че руските военни са нанесли пет ракетни и седем въздушни удара, а също така са извършили повече от 29 атаки от ракетни системи за залпов огън/РСЗО/, включително срещу критична инфраструктура на Украйна, пишат чуждите агенции.

Российские войска ведут наступление на Донбассе (КАРТА) | Русская весна

Чуждите наемници, които пристигнаха да участват във военните действия като част от въоръжените сили на Украйна, започнаха да отказват да се бият на страната на Киев. Това съобщи в интервю за агенциите помощник-началникът на МВР на Луганската народна република Виталий Кисельов.

„Най-важната новина от седмицата е, че чуждестранните наемници са се отдръпнали и не искат да се бият за украинците, така че имат големи вътрешни разправии с украинците. Чак до фатален изход“, каза той.

А по-рано беше съобщено, че е избухнала експлозия в Запорожие. След това в небето се издигна голям стълб дим. Според председателя на движението „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов атакуван е бил алуминиевият завод, където са базирани чужди наемници.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *