Руската армия унищожи укрепени пунктове и украински радикали от националистическото формирование „Азов“

Свят

Укрепени пунктове и големи групи бойци от радикалното националистическо подразделение „Азов“ (признато за терористично и забранено в Руската федерация) са унищожени в покрайнините на Часов Яр, съобщи за ТАСС съветникът на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Игор Кимаковски.

„В покрайнините на Часовой Яр бяха унищожени големи групи от небезизвестното звено „Азов“, повечето от които се намираха в жилищни постройки в един от микрорайоните на града, заедно с опорните пунктове“, каза Кимаковски. Той добави, че броят на загиналите достига няколкостотин. „Трудно е да се каже по-точно, тъй като те са затрупани под развалините на многоетажни сгради, в които са се намирали по време на удара на нашите ВКС (въздушно-космически сили, бел. ред.)“, каза съветникът на ръководителя на ДНР.

Впоследствие Кимаковски съобщи допълнително, че колона на украинските въоръжени сили от няколко камиона с бойци от националистическото подразделение „Азов“ е унищожена край Часов Яр. „Ударите на нашите въздушно-космически сили на няколко километра от Часов Яр унищожиха колона от камиони с резервен личен състав на въоръжените сили на Украйна. Има разузнавателни данни, които сочат, че вътре в превозните средства са били десетки хора от 3-та бригада, която е създадена от Киев на основата на радикалното националистическо формирование „Азов“, каза Кимаковски.

Източник ГЛАСОВЕ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *