Руските екипажи на РСЗО „Град“ разбиват позициите на ВСУ с умна тактика

Свят

Екипажи на реактивни системи за залпов огън „Град“ на Западния военен окръг унищожават техниката на ВСУ, потискат командните пунктове и унищожават маскираните укрепления на противника. 

 

Кадрите от работата на руските военнослужещи бяха споделени в Министерството на отбраната, пишат чуждестранни издания.

Екипажите на РСЗО дежурят денонощно. От тях се изисква да бъдат максимално концентрирани и точни. Често се налага да се стреля в условията на контрабатарейна битка.

„Винаги работим по предварително зададени цели. Нашите командири ни дават координати, ние ги отработваме. Всичко става навреме, без да бързаме. Успяваме. Движенията са добре отработени, екипажът е добре координиран“, казва водачът на военния автомобил с позивна Север.

Руските „Абитуриенти“, както наричат екипажите на реактивните системи за залпов огън, се придържат към тактиката на въртележката. Същността й се състои в едновременното използване на три батерии наведнъж. Всяка има свои задачи: докато първият тръгва към позицията, вторият вече презарежда, а третият е на път към друга огнева позиция.

„Основното нещо е мобилността и подготовката. Няма победа без подготовка. Следователно висококачественото обучение, развитието на уменията, това, струва ми се, е ключът към бъдещата победа“, добавя старши офицер на батерията с позивна Черешня.

Честите промени на позицията и активното зареждане ви позволяват да нанесете максимални щети на украинците. В същото време се избягва насоченият огън на тяхната артилерия.

Превод: БЛИЦ

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *