Руските сили прекъснаха доставките на боеприпаси за ВСУ в Харковска област

Свят

Подразделения на групировката руски войски „Север“ освободиха село Старица, Харковска област, и продължиха настъплението в дълбочината на отбраната на противника, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия. Освобождаването на село Старица позволи напълно да се прекъсне доставката на боеприпаси и резерви за украинските въоръжени сили в контролирания от тях град Волчанск, заяви междувременно за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с парламента на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки. По думите му, освобождаването на Старица ще намали и интензивността на обстрела в района на Белгород.

„Освобождаването на село Старица е от голямо военнотактическо значение, тъй като напълно затваряме доставките на резерви и боеприпаси към останалата част от Волчанск и блокираме пътищата от север. И най-важното, ние развиваме настъпление срещу тези населени места, от които по оперативни данни се извършва обстрел в Белгородска област“, ​​каза той.

Водолацки подчерта, че освобождаването на Старица ще даде възможност за „максимално намаляване“ и впоследствие „премахване на проблема с обстрела“ в Белгородска област. Той също така отбеляза, че цивилните, живеещи в района на Харков, „чакат руската армия“, за да се „освободят бързо от нацистите“.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *