Руски командири предупреждават: Западът подготвя ВСУ за последен щурм срещу Русия

Свят

Командирът на батальона „Восток“ на Донецката народна република Александър Ходаковски е съобщил за изостряне на обстановката на фронта, информират световните издания.

 

Според него въоръжените сили на Украйна постепенно нажежават обстановката и извършват нови атаки и обстрели.

Страховита руска армия стои в готовност и чака знак.

Александър Ходаковски отбелязва, че украинските военни са се активизирали забележимо през последните дни. Командирът сравнява ситуацията с приближаваща лавина.

„Противникът постепенно нажежава обстановката – зачестиха както обстрелите, така и локалните атаки. Говоренето за предстоящата ескалация вече се превърна в правило.

– Самият аз многократно прогнозирах скорошна активизация. Усещането за лавина обаче все още витае във въздуха “, предупреждава той.

Командирът на батальон „Восток“ добавя, че в трудна ситуация командирите на руските войски на място се стремят да се учат и да учат личния си състав. Ходаковски отбелязва, че въоръжените сили имат утвърдена практика на взаимен обмен.

Командирът на батальона е убеден, че сега основната задача трябва да бъде да се противопоставят на противника и да му попречат да постигне успех.

Основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин също е съобщил за ситуацията на фронта. Той казва, че Руските сили контролират 70% от Бахмут, но ВСУ, подкрепено от Запада готви нов силен щурм, за който Русия трябва да се подготви, информират световните издания.

Според него остават само няколко седмици за подготовка на настъплението на въоръжените сили на Украйна.

„Какви са перспективите и какво трябва да се направи?  Преди всичко трябва да се концентрираме и да не чакаме атаки от противника, а да атакуваме първи. И да бъдем готови да отблъснем всякакви удари.

Нещо повече. Пригожин разкри, че се е свързал с руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Двамата са стигнали до извода, че не трябва да се чака атаката, а войските трябва да се подсилят с нови батальони и да изпреварят замислите на ВСУ.

Само така ще победят ВСУ и ще осигурят мощно настъпление на цялата руска армия по всички направления в Украйна.

Мисля, че имаме още няколко седмици за подготовка. И ако не го направим, след това ще бъде твърде късно “, коментира ситуацията Евгений Пригожин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *