Руски щурмови изтребители унищожават специалната бойна техника на ВСУ

Свят

Щурмови самолети Су-25 на руските въздушно-космически сили с управляеми авиационни ракети унищожиха бойна техника и жива сила на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на групата войски „Център“. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Екипажите на ударната авиация на самолети Су-25 нанесоха удар с управляеми авиационни ракети по маскирана бойна техника и жива сила на противника в зоната на отговорност на групата войски „Център“. Според докладите на първия пилот и командир на самолетната формация, всички  цели бяха успешно поразени“, се казва в съобщението. Както отбелязаха от министерството на отбраната, след изстрелването на авиационното оръжие, екипажите действат според инструкциите, ако няма някаква допълнителна промяна във фронтовата обстановка – извършват противоракетна маневра, освобождават топлинни капани и се връщат на летището за излитане.

„Полет по маршрута. Атакуване на вражески опорни пунктове с управляеми авиационни ракети, които изстрелваме изпод крилата на изтребителите. Връщането на летището мина, както обикновено, понеже не получихме ново задание. Ако получим ново задание по време на полет, веднага се насочваме към целта и я поразяваме с останалите боеприпаси. След като изпълним задачите и целите бъдат поразени, правим заход разсипваме формацията, за да не сме на едно място и следвайки указанията на командира на летателното звено, се прибираме. След задължителната почивка продължаваме да работим“, каза Пилотът на Су-25 с позивна „Иван”.

Руското министерство на отбраната уточни, че в резултат на полетната мисия е унищожена специална техника и жива сила на украинските въоръжени сили.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *