САЩ се РАЗТРЕПЕРАХА от РУСКИТЕ…Ето какво ПАНИКЬОСА Пентагонът!

Свят

Преди два дни, Съединените щати обявиха, че считат поведението на пуснатия от Русия космически спътник-инспектор, „ненормално за тази категория апарати, към които Москва го причислява“.

Това заяви помощникът на държавния секретар на САЩ по контрола над въоръженията Илем Поблет, цитирана от РИА Новости.

През октомври 2017 г. Русия пусна в орбита свой космически спътник-инспектор.

Припомняме, че спътниците, които се наричат „инспектори“, имат технически възможности да маневрират и да се преместват от орбита в орбита, да наблюдават за изправността на другите спътници, или да взаимодействат с тях по други начини.

Именно един такъв руски космически спътник-инспектор докара луда паника в Държавния департамент на САЩ и в Пентагона. В страха си, те признаха своята пълна неспособност да определят какъв е видът на този космически апарат и какви задачи са му възложени да изпълнява.

„Поведението на този космически спътник в околоземна орбита не прилича на нищо, което ние сме виждали по-рано. И сега не знаем какво е това нещо в орбита. И нямаме способи, с които да определим какво представлява този спътник“, проплака по време на конференция за разоръжаване в Женева, помощникът на държавния секретар на САЩ.

Нещо повече. Поблет добави, че Съединените щати и друг път са изразявали безпокойство от разработката и разгръщането на руски противоспътникови системи в орбита около Земята.

САЩ са обезпокоени, по думите на Поблет, от това, че спътникът може да прави нещо противоположно на намеренията на своите стопани. А такива действия, които не могат да бъдат изучени и определени от американската космическа отбрана, създават ситуация на неопределеност за цялата спътникова система на САЩ. Както и за намеренията на Русия по отношение на тази спътникова система.

От какво всъщност се уплашиха янките? Ами много просто. В космоса се появи спътник, който никой, включително САЩ, не могат да разберат какво представлява, какви задачи са му възложени и как това ще се отрази на американската космическа отбрана.

И трябва да добавим, че такива страхове имат своите основания. Не за пръв път американците се сблъскват с нови и непознати за тях руски видове оръжия. Припомняме, че един такъв инцидент се случи преди две години с един от най-мощните щатски самолетоносачи, ескадрения миноносец „Доналд Кук“.

До тогава, никой в Америка не бе и чувал за най-новите руски оръжия в сферата на радиоелектронната борба. И когато към гордия есминец се приближи един старичък и невзрачен на вид руски изтребител от серията „Су“, моряците на „Доналд Кук“ изобщо не знаеха какво ще се случи.

Изведнъж, най-новата и модерна система за автоматично управление на всякакви бойни действия „Иджис“, бе напълно парализирана. И огромният щатски самолетоносач загуби дори възможността да се движи. Паниката на „печените“ американски матроси бе огромна. И много от тях в последствие подадоха оставки.

И понеже „парен каша духа“, янките сега надават панически вой при всяко появяване на непозната за тях руска техника и въоръжения. А това се случва доста често. И затова воплите на Държавния департамент и Пентагона, вече не правят впечатление на никого.

И тези хора, които изпадат в паника, само като видят на земята или в Космоса, ново и непознато за тях руско оръжие…Тези американци…се опитват да стреснат Русия със своите смешни санкции. От които, по мнението на много западни експерти, повече загуби ще претърпи САЩ, отколкото Руската федерация.

Затова Владимир Путин и цяла Русия им се смеят на всяка крачка. И спокойно ги чакат да рухнат финансово. Понеже в паниката си, янките започнаха да харчат почти по трилион долара на година, само за нуждите на Пентагона.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “САЩ се РАЗТРЕПЕРАХА от РУСКИТЕ…Ето какво ПАНИКЬОСА Пентагонът!

  1. И сега последно този Доналд Кук какво чудо ще да е ?
    Ескадрен миноносец или огромен самолетоносач…..

    Автора на „статията“ идея си няма за какво пише, но важното е да се пише там нещо си.
    Мноооооогооооо зле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *