Светът се променя бързо: И американските политици искат МИР с Русия!

Свят

Американски политици призоват да се преразгледа политиката на САЩ спрямо Русия и незабавно да се започне сътрудничество с Москва, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

Със статия по въпроса излязоха бившият държавен секретар на САЩ Джордж Шулц, бившият шеф на Пентагона Уилям Пери и бившият сенатор Самюъл Нън, пише fakti.bg и blitz.bg. Те подчертават, че сегашната американска политика спрямо Русия е отживелица и трябва да бъде преразгледана.

Авторите на материала заявяват, че отношенията между двете страни са блокирани и това може да доведе до опасна конфронтация с използването на ядрени оръжия. Според тях нивото на предстоящата заплаха значително надвишава опасността, която застрашаваше света по време на Студената война. Предишната политика на САЩ по отношение на Русия изживя своята роля и Вашингтон се нуждае от нов подход към отношенията с Москва. С възобновяване на отношенията с Русия трябва да се заеме Конгреса на САЩ, смятат политиците.

Според авторите на статията, през 80-те години такъв подход позволи на САЩ да намалят степента на напрежение, да постигнат по-добри отношения със СССР. Затова те предлагат съставянето на двупартийна група в Конгреса на САЩ. Тя ще трябва да отговаря за пълноценно възстановяване на връзките с Русия.

Според политиците е важно президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският държавен глава Владимир Путин да излязат с обща декларация, в която да осъдят използването на ядрени оръжия. Шулц, Пери и Нън се обръщат не само към президента, ами и към целия политически елит в страната.

Според руският експерт Юрий Почта двете държави имат повече общи неща, от колкото противоречия. Той смята, че в САЩ трябва да спре двупартийното противоборство и да се потърсят решения на международните въпроси.

Припомняме, че само преди седмица германски политици поискаха Русия да е шеф на Съвета на Европа и да гарантира общата европейска сигурност заедно с Германия и Франция. От тези изявления на германските и американски политици става ясно, че не само светът, но и хората от Европа и САЩ вече осъзнават огромната степен на опасност, която предизвиква днешният конфронтационен курс на американската политика. Всички осъзнават, че човечеството е изправено пред прага на война, която може да унищожи не само хората, но и цялата планета Земя. Затова разумът взема връх над алчността и желанието да владееш света. И скоро тези политици няма да са малцинство, а мнозинство, както в Европа, така и в Съединените щати.

Защото хората не искат война, а мир и просперитет за човечеството. А това може да се постигне само ако се възстановят приятелските връзки и взаимноизгодното сътрудничество между Русия и Китай от една страна и ЕС и САЩ от друга страна.

Останалото е път към самоубийство на цялото човечество.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Светът се променя бързо: И американските политици искат МИР с Русия!

  1. Обнадеждаваща информация – дано даде полезни плодове ! Дано надделее здравият разум у всички страни , най-вече у САЩ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *