Свиреп скандал в кулоарите на НС! Депутат от ГЕРБ прекъсна брифинг на Асен Василев, разлетяха се обиди

България отблизо

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев беше заобиколен от журналисти в кулоарите на парламента и принуден да дава отговори относно споразумението за намаляване с 50% мощностите за производство на енергия от въглища.

По-рано днес Борисов го обвини в двуличие.

 

Опитите за оправдание на Василев бяха прекъснати от депутата от ГЕРБ Жечо Станков, който извади документи.

Народният представител от ГЕРБ прекъсна брифинга на Василев и между двамата започна словесен спор кой е отговорен за ангажимента за намаляване на въглеродните емисии.

„Какво подписа 2020 г. г-н Борисов в Брюксел“, попита Асен Василев, а Жечо Станков обяви, че ГЕРБ никога не е поемала ангажимент за затваряне на въглищните централи.

Василев заяви, че шансът да се намали този процент е само ако се действа заедно с Румъния и Полша и отново хвърли вината върху Борисов и подписания ангажимент през 2020 г.

Василев дори се похвали, че те намалили процентите от 55 до 40%, а Жечо Станков го обвини, че това е лъжа, а поетия ангажимент от Василев означава пред дома ти да имаш кола, но да не можеш да я караш.

„Г-н Борисов каза, че ние не излизаме с физиономиите си. Г-н Денков е основател на ПП, член на изпълнителния съвет. Излизаме си точно с всички физиономиите“, тросна се Василев.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *