Семпло протестче пред президентството скандира ”Тук не е Москва, ”Радев е предател” и ”Оставка”

България отблизо
Стотина граждани излязоха на протест пред сградата на президентството срещу водената от държавния глава Румен Радев политика.
Сред малцината присъстващи се виждат добре познати лица на политици, наричащи себе си „демократи“.

Поведението на президента Радев в последните седмици и дни нагнети обществено недоволство, а начинът, по който връчи втория мандат за съставяне на правителство, преля чашата.

 

На протеста се развяват знамената на България и на Европейския съюз. Виждат се транспаранти с надписи „РеZидент“, „Румен Радев е позор за България, слуга е на Русия – вечната империя на злото“. Чуват се скандирания „Тук не е Москва“ и „Радев е предател“.

.

„Румен Радев посрами понятието български военен, български генерал, български летец“, заяви протестиращ.

 

„Румен Радев се е разлял като река Волга извън своите правомощия и много му харесва. Той сам си свали маската. Свидетели сме на специална операция на отвоюване на България от Европа. Не остана служител на рашистките интереси в България, който да бъде активиран“, заяви журналистът Иво Инджев от трибуната на протеста.

 

„България е парламентарна република, пълноправен член на ЕС и НАТО и трябва ясно да го заявим на всички! Президентът отдавна е показал, че не работи в полза на българското общество и за българските интереси, а за руските такива. Неговите служебни правителства са най-продължителните в българската история след 90-та година, като същевременно прокарва руско влияние в страната и ни отделя от европейската общност.

 

Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът трябва да е президент на всички българи и да се съобразява с решенията на парламента!“, заявяват организаторите.
Припомняме, че вчера имаше организиран протест пред президентството,

Tagged

1 thought on “Семпло протестче пред президентството скандира ”Тук не е Москва, ”Радев е предател” и ”Оставка”

  1. Протестчето било водено от видния русофоб и. инджов….
    мижаво, но затова пък широко отразено от „независимите“ медии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *