Сергей Шойгу обясни как руската армия изпълнява поставените задачи

Свят

Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу обясни защо въоръжените сили на Украйна не са успели да постигнат поставените цели от началото на контранастъплението. Според него това е станало, защото руската армия е действала много организирано и професионално, съобщават световните издания.

Според предоставените от министъра данни, от началото на украинската офанзива загубите на Въоръжените сили на Украйна са над 66 хиляди души. Освен това Шойгу отбелязва, че ВСУ са загубили над 7600 единици оръжие.

Освен това министърът на отбраната подчертава, че противниковата страна, в опит да прикрие неуспехите на военния фронт, променя тактиката на своите действия, преориентирайки се към терористични атаки.

По време на пресконференция министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу заяви, че през последния месец ракетните удари на руските въоръжени сили са поразили 34 командни пункта на оперативно-тактическо ниво на командване и управление на украинските войски, съобщават световните издания.

Тази акция е част от мащабните операции, провеждани от руската страна в районите на конфликта.

Поражението на командните пунктове е критично важен елемент в съвременните конфликти. Разрушаването или дори временната дезорганизация на системата за управление на противника може да доведе до значителни загуби и трудности при воденето на бойни действия на фронтовата линия.

Сергей Шойгу добавя също, че Русия продължава да следи ситуацията и да адаптира своите тактически решения в съответствие с променящите се условия на бойното поле.

Той подчертава, че всички действия на руските въоръжени сили се извършват в строго съответствие с нормите на международното право, както и като се отчита минимизирането на рисковете за мирното население.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *