Скандал в парламента: ПП и „Възраждане“ се хванаха за гушите заради Десислава Атанасова

България отблизо

Голям скандал с наченки на сеир се разигра преди минути в сградата на Народното събрание (НС).

Думата от трибуната взе лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, а заради думите му Искрен Митев от коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) започна да повишава тон по адрес на председателя на парламента Росен Желязков.

 

Именно заради това Желязков заяви: „Давам думата на г-н Балабанов за изказване, но ще отнемам думата, ако не се придържате по дневния ред.

Елате да ми направите бележка по начина на водене! Не се обаждайте от място! Елате г-н Митев да ми направите забележка“.

 

Именно заради това Митев излезе на трибуната и заяви: „Ще ви помоля за пореден път да наложите наказание на Костадинов за думата „фашисти“, изречени многократно от тази турбина. Този човек трябва да си понесе последствията за фалшивата информация, лъжите и обидите, които разпространява.

Крайно време и ще ви помоля да не му уважите желанието след поредицата от негови забележки, които той като мишок после иска да му бъдат извинени. Крайнов време е да се държите човешки“.

 

Отговорът на шефа на НС не закъсня: „Г-н Митев налагам забележка на вас заради сравнението, а на г-н Костадинов обръщам внимание да не се заиграва с терминология, която е незаконна и да не си позволява повече провокации в зала.

А на тези, които се припознават като демократична общност искам да кажа, че всяка в парламентарната демокрация всяка общност е демократична“.

Малко след това Желязков сложи край на разискванията за това да бъде ли освободена като народен представител Десислава Атанасова и каза, че след това ще даде лично обяснение защо.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Решението бе прието с мнозинство.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *