Скандал! Украинка иска забрана на „Похода за мир“ утре в София. Обслужвал интересите на…Путин

България отблизо

Съществуват опасения, че на готвения в София митинг за мир може да има провокации и че исканията ще са за сметка на Украйна.

„Надявам се искрено, че това няма да се случи, защото не е в полза, а в голяма вреда не само за Украйна, а и за България”. Това заяви пред Нова телевизия Олена Коцева, председател на Сдружението на украинските организации в България. Коментарът ѝ е във връзка с появилата се информация, че проруски сили готвят митинг в София срещу интересите на Киев.

 

По думите ѝ по време на демонстрацията ще има призиви за мир, но за сметка на Украйна и нейните територии. Има и идея президентът Румен Радев да бъде поканен за медиатор между Москва и Киев. „Не Украйна е започнала войната”, посочи Коцева.

Тя добави: „Това са руските опорки. Ние всички сме запознати с плановете на Украйна за мир, президентът Зеленски ги е представил отдавна. Те включват задължително оттегляне от териториите на страната, както и задължителни репарации, защото тя търпи огромни щети на икономиката, на екологията“.

По думите ѝ, в началото на декември в украинските сдружения във Варна са пристигали хора, които са предлагали на украинците да участват в протеста. Това са били български граждани, зад които стоят руснаци.

Коцева е категорична, че българската държава не бива да позволява подобни демонстрации, както и руска пропаганда от страна на медиите, най-вече от обществените.

„Аз разглеждам това събитие като част от политиката на руските спецслужби и на Русия като цяло, която се опитва през последните месеци да наложи идеята за преговори и за сключване на мир на нейните условия”, изтъкна историкът проф. Михаил Станчев. „И аз съм за мир, но на какви условия? Точно това не казва никой”, добави още той.

По отношение на протеста той заяви: „Тия неща се правят доста скрито наистина от спецслужбите. И се курират от посолството. Това като бивш депутат ви го казвам“. Според него, проблемът е, че никой няма да разследва.

Олена Коцева посочи, че вероятно демонстрацията ще се проведе пред президентството по обяд, когато повечето хора са на работа. Тя твърди още, че в него ще участват хора, идващи от Варна, срещу заплащане в размер на 100 долара, с осигурен транспорт и храна. Друга информация е, че на митинга ще бъде развято украинското знаме, отново за заблуда на обществото.

Tagged

3 thoughts on “Скандал! Украинка иска забрана на „Похода за мир“ утре в София. Обслужвал интересите на…Путин

  1. Тази персона се подвизава в американската телевизия НОВА вече 2 -сутрини и почава да ни казва какво да правим.Егати наглостта.

  2. Много станахте, които казвате може ли или не трябва да се протестира в нашата страна. Изчезвай от България и в Украйна казвай кога и за какво да има протести. Нагли и нахални използвачи се опитват да се разпореждат с имащите право граждани на протести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *